Tuinonderhoud

Door de tuin goed en regelmatig te onderhouden gaat de tuin ook langer mee en kun je er langer van genieten. Bij tuinonderhoud moet je denken aan diverse taken waaronder, het snoeien van bomen en planten, grasmaaien, bewatering / besproeien, onkruid wieden en de bestrating schoonhouden. Heb je zelf groene vingers en werk je graag in de tuin, dan zul je het ook geen probleem vinden om regelmatig onderhoud aan te tuin te plegen. Wanneer je minder groene vingers hebt of simpelweg geen tijd hebt voor tuinonderhoud kun je ook kiezen voor een tuinman of een hovenier.

De kosten van tuinonderhoud

Wat kost een hovenier of tuinman gemiddeld? Je moet bij het contracteren van een tuinman of hovenier denken aan prijzen tussen de €40,- en €55,- per uur. De totaalprijs bij een offerte wordt opgemaakt uit de verschillende werkzaamheden die je wilt uitbesteden, de grootte van de tuin en de inrichting van de tuin.

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is erg seizoensgebonden. Zeker in het voor- en najaar groeien planten en bomen hard en moet er regelmatig worden gemaaid en gesnoeid.  Daarnaast komen er ook andere zaken bij kijken zoals het vervangen van beplanten, onkruid wieden en het aanvullen van de grond met bemesting.

Langer genieten van de tuin

Door regelmatig onderhoud te plegen kun je langer van de tuin genieten. Als bomen en planten regelmatig gesnoeid worden, groeien ze beter. Ook kan regelmatig onderhoud ervoor zorgen dat de planten niet gaan woekeren. Door de tuin goed te onderhouden krijgt de tuin een mooie nette look, waardoor het ook plezierig is om tijd door te brengen in de tuin.

Zelf doen of het tuinonderhoud uitbesteden?

Sommige mensen zien het werken in de tuin als een uitlaatklep, voor deze mensen is het ondenkbaar om het tuinonderhoud uit te besteden aan een hovenier. Voor andere mensen is het de normaalste zaak van het leven. Toch zijn er bepaalde zaken die ook voor iemand met groene vingers niet even makkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van een boomstronk. Er zijn verschillende technieken te hanteren, door de boomstronk bijvoorbeeld uit te graven. Dit is erg tijdrovend en kan ook voor de rug slopend zijn. Voor dit soort werkzaamheden zijn er bedrijven zoals Dendron Boomstronk Verwijderen. Door middel van een stobbenfrees kunnen zij binnen no-time die vervelende boomstronk compleet verpulveren. Hierdoor hoeft de boomstronk ook niet meer afgevoerd te worden, maar kunnen de overgebleven houtsnippers gewoon blijven liggen. Een boomstronk laten verwijderen kan heel wat tijd en moeite besparen!