Er is weer een nieuw jaar aangebroken. 2017 wordt een jaar waarin heel wat verandert, zoals de manier waarop we onze slaapkamer aankleden. Daarom hebben we de beste slaapkamertrends op een rijtje gezet.

#1 Natuurlijke materialen

In 2017 zien we meer natuurlijke materialen terug in de slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een parketvloer, een met stof bekleed hoofdbord en robuuste houten nachttafeltjes. Hout, riet, katoen, wol … hebben de bovenhand. Dit alles geeft de slaapkamer een warme en rustgevende uitstraling.

#2 Vloerkleden zijn terug

Vloerkleden zijn hipper dan ooit in 2017. Kies dan wel voor één groot tapijt onder het bed in plaats van twee kleinere ernaast. Zorg voor een uitsteek van circa 40 centimeter.

Qua stijl zijn vloerkleden met een neutrale, lichte kleur een uitstekende keuze. Ze zullen mooi aansluiten bij het kleurenpalet van de natuurlijke materialen. Eenvoudige patronen mogen ook.

#3 Kies hanglampen

Nog een slaapkamertrend in 2017: hanglampen naast het bed. Een traditionele tafellamp op het nachtkastje is immers passé. Ga daarom voor twee subtiele pendellampen, zoals de &tradition Bulb in bovenstaande foto.

#4 Koele kleuren

Blauwtinten zijn dé trendkleur voor de slaapkamer in 2017. Er zijn enorm veel schakeringen om met te spelen: fel blauw, met een vleugje paars of wat grijstoetsen. Door alles te mixen oogt de slaapkamer heel speels, terwijl de serene uitstraling toch wordt behouden.

#5 Hightech

Onze woningen worden steeds slimmer. Dat geldt ook voor onze slaapkamers. In 2017 zien we meer hightech elementen terug, zoals een lichtwekker of een white noise machine (een toestel dat een uniform geluid produceert om sneller in slaap te vallen). Daarnaast worden slaap-apps steeds populairder. Deze apps analyseren jouw slaappatroon en maken je wakker op het juiste moment. Zo word je frisser wakker.  

 

Over de auteur