Een dakkapel is een prachtige toevoeging voor je woonhuis. Niet de meest goedkope keuze, maar absoluut waar voor je geld. Wanneer je kiest voor een basis en simpel model, dan ben je voor ruim 3500 euro klaar. Dat valt alles mee toch? Natuurlijk zijn er verschillende opties en zijn de materialen afhankelijk van keuzes qua materiaal, afmetingen, recht of schuin dakje en de afwerking. Vraag uiteraard altijd meerdere offertes aan van bouwbedrijven, zodat je goed kunt vergelijken en kiezen.

Vergunning nodig?

Het antwoord is simpel: nee. Althans, niet altijd. Wanneer je de dakkapel aan de achterzijde van het huis plaats en dus houdt aan de eisen van de gemeente, is een vergunning niet noodzakelijk. Deze eisen verschillen overigens per gemeente, dus het is verstandig dit bij jouw eigen gemeente uit te zoeken.

Voor- en nadelen van een dakkapel

Een dakkapel geeft een aantal voordelen voor je woning. Uiteraard is meer ruimte de eerste, en de voornaamste reden voor mensen. Het kan net dat beetje verschillen, waardoor je tevreden bent over de ruimte. Daarnaast geeft het ook extra ruimte om te staan op zolder, biedt het meerwaarde voor je huis en wordt het binnen 1 dag geplaatst. En, last but not least, het geeft een mooi overzichtelijk uitzicht!

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen, of beter gezegd aandachtspunten die je mee moet nemen bij je keuze. Natuurlijk is het een investering, maar het is net zo goed een investering in onderhoud. Zeker bij een houten dakkapel. En, de energiekosten van je huis zullen iets stijgen.

Wat is een goede dakkapel?

Hoe kies je een goede dakkapel? Een vraag die voor velen lastig te beantwoorden. Laat je niet direct verleiden door een blinkende showroom. Laat je eerlijk adviseren door een verkoper. Vraag goed door naar alle mogelijkheden, materialen en andere keuzes. Het is slim om jezelf goed in te lezen in de mogelijkheden, waardoor de verkoper merkt dat je kennis hebt.
Kies jij voor een dakkapel? Hopelijk heeft dit artikel je iets meer duidelijkheid gegeven bij het maken van de keuzen.

Over de auteur