De laatste jaren zijn er op technologisch gebied tal van ontwikkelingen geweest. Zo heeft vrijwel heel Nederland inmiddels de beschikking over een smartphone en/of tablet. Deze ontwikkeling heeft ook zo zijn weerslag op de energiemarkt. Met de komst van de smartphone en tablet is er ook op dit gebied namelijk veel veranderd. Waar Nederlanders vroeger hun meterstanden altijd per post of via de website door moesten geven aan hun energiemaatschappij, kan dit tegenwoordig heel eenvoudig via de betreffende app van de maatschappij in kwestie.

Overzichtelijk

Het grootste voordeel van een app om je energiezaken te regelen, is dat je een helder overzicht hebt van wat je precies verbruikt. Vrijwel iedere energiemaatschappij heeft tegenwoordig een app, maar onderling verschillen ze nog behoorlijk. Zo is het bij de app van de ene maatschappij mogelijk om je energieverbruik per maand helder in kaart te brengen, terwijl dit bij de app van een andere maatschappij zelfs tot op de dag nauwkeurig bepaald kan worden. Op deze manier weet je dus hoeveel stroom je verbruikt en waar al deze stroom voor gebruikt wordt. Het verbruik wordt in de app weergegeven in overzichtelijke grafieken, zodat jij direct kunt zien wanneer er grote verschillen opduiken ten opzichte van andere dagen.

Besparen

Door gebruik te maken van een app om je energiezaken te regelen, kun je dus zeer precies zien waar jouw stroom voor gebruikt wordt. Dit kan heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld geld wilt besparen op je stroomuitgaven. Door de app te raadplegen kun je zien wat de grootste stroomvreters in je woning zijn. Mogelijk zijn er voor het betreffende apparaat energiebesparende maatregelen mogelijk, waardoor jij fors minder geld kwijt bent aan je energie. Ben jij klant bij Oxxio? Dan kun je het energieverbruik in de app van deze maatschappij laten berekenen in euro’s. Zo weet je precies hoeveel geld je kwijt bent aan stroom op bepaalde dagdelen en kom je aan het eind van de maand niet voor financiële verrassingen te staan.

Inspringen op kosten

Energieleverancier Oxxio heeft een app ontwikkeld die tot in detail aangeeft hoeveel en waaraan de stroom in jouw woning verbruikt wordt. Daarnaast maakt de app inzichtelijk of het maandelijkse voorschotbedrag klopt. Verschilt het voorschotbedrag behoorlijk van het aangegeven bedrag in de app? Dan kunnen klanten van Oxxio via de app direct anticiperen op de kosten. Op deze manier voorkom je dat je aan het einde van de maand een veel hogere energierekening krijgt dan je had verwacht. De app geeft uit zichzelf adviezen aan de gebruiker over het maandelijkse voorschotbedrag. Ligt het voorschotbedrag volgens de app te laag? Dan krijg je een seintje om dit bij te stellen. Op deze manier voorkom je dat je aan het einde van de maand nog een flinke rekening moet betalen.

Overal toegang

Het grote voordeel van de Oxxio-app is dat klanten van de energiemaatschappij altijd en overal toegang hebben tot de app. Het enige wat hiervoor noodzakelijk is, is een werkende internetverbinding. Zo kunnen klanten van Oxxio dus ook buitenshuis inzicht krijgen in hun energieverbruik. Om bepaalde gegevens over het energieverbruik te achterhalen, is het niet meer nodig om in de meterkast te kijken of de website van de energiemaatschappij te bezoeken. Dankzij de app van Oxxio heb je jouw energieverbruik altijd bij de hand. Via de app is het zelfs mogelijk om heel snel en makkelijk een adreswijziging door te geven. Nog een voordeel van de app is dat er een chatfunctie is geïntegreerd. Op deze manier kun je dus altijd en overal in contact komen met medewerkers van Oxxio om vragen te stellen of om feedback te geven.

Over de auteur