De slaapkamer als plaats om tot rust te komen

Vroeger sliepen we enkel in de slaapkamer. Tegenwoordig blijven we al eens lekker lang in bed liggen om te lezen, met de kinderen te knuffelen of gewoon om te genieten van de rust. De slaapkamer inrichting gaat ook heel fel die richting uit. Er worden rustgevende kleuren gebruikt in de slaapkamer. Beige en bruin worden gecombineerd met gebroken wit. We zien houten vloeren. De kasten worden ingebouwd of men kiest voor een inloopkast, zodat de slaapkamer een ruime indruk geeft. Er wordt gekozen voor roljaloezieën en vouwgordijnen waarmee men het binnenvallende licht perfect kan regelen. Alles gaat erom om een gezellige en rustige sfeer te creëren. Wat het bed betreft, kiest men voor degelijke bedden die een optimale nachtrust verzekeren. De laatste jaren zijn de boxsprings in opmars. Zij geven een stoere uitstraling en zijn tegelijk verwelkomend en een eyecatcher in de slaapkamer inrichting.

Boxsprings: één en al comfort

Boxprings zijn vooral bekend uit hotels. Het zijn de hoge bedden waarin je een zalige nachtrust hebt. Boxsprings zijn een soort van bak met springveren waarop een bijpassende matras past. Het geheel is stijlvol afgewerkt met stof, leder of kunstleder en hebben daardoor een bijzondere uitstraling. De open structuur zorgt voor ventilatie waardoor je altijd fris slaapt. Omdat ze wat hoger uitgevoerd zijn dan een gewoon bed, stap je makkelijk in en uit het bed. Dit valt niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren uitstekend in de smaak.

Een boxspring voor elke slaapkamer

En boxspring lijkt groter dan een gewoon bed omdat het wat hoger is. Toch heeft een boxspring normale afmetingen en past in elke slaapkamer. De designers ontwerpen in alle kleuren en stijlen boxsprings zodat er voor ieder het gepaste boxspring-bed bestaat. Je vindt er zowel goedkope als dure en in moderne en meer klassieke stijlen. Op die manier kun je je bed makkelijk laten aansluiten bij accessoires, vloerkleden, overgordijnen en andere slaapkamermeubelen. Als je toe bent aan een nieuw bed, is een boxspring zeker te overwegen. Het is duurzaam, uiterst comfortabel en het verzekert een hemelse nachtrust!

Over de auteur