Zoals elk jaar zijn er weer trends voor het nieuwe jaar. Dit gebeurt op het gebied van mode, make-up, maar natuurlijk ook op het gebied van interieur. De slaapkamer is een belangrijke kamer in het huis, omdat je hier goed moet kunnen uitrusten. Het kan dus erg leuk zijn om de slaapkamer (opnieuw) in te richten. Of je nou je eerste huisje hebt gekocht, of je wil je slaapkamer opnieuw inrichten, het blijft leuk. Je kunt dit doen volgens de trends van het jaar 2016.

Huiselijke uitstraling

Een van de trends om je slaapkamer in te richten, is een huiselijke sfeer creëren. Als je er ruimte voor hebt, kun je dus bijvoorbeeld een bank in je slaapkamer plaatsen. Wanneer je iets minder plaats hebt, kun je ook een comfortabele stoel in je kamer zetten. Hierop kun je dan lekker een boek lezen, een film kijken of even iets opzoeken op je laptop. Doordat je slaapkamer een ruimte is van rust, zul je hier zeker even tot rust kunnen komen.

Een trend die hier goed bij aan sluit, is om gebruik te maken van allerlei zachte accessoires. Hierbij kun je denken aan plaids, kussens of een tapijt. Dit geeft meteen een hele warme, gezellige en rustgevende uitstraling aan je kamer. Te veel accessoires kunnen al snel voor onrust zorgen, daarom is het verstandig om te kiezen voor natureltinten. Dit geeft een hele mooie uitstraling. De kussens en plaids in natureltinten kun je perfect neerleggen op de stoelen of banken. Op de grond of op je bed kan zelfs ook.

Wereldkaarten

Een andere trend die steeds vaker terugkomt is het ophangen van wereldkaarten in de slaapkamer. Voor de echte liefhebber van reizen is dit erg mooi. Je hebt tegenwoordig ook wereldkaarten die je kunt open krassen op de plekken waar je bent geweest. Zo blijf je er plezier aan beleven, elke keer als je een land hebt bezocht. Ook zie je de wereldkaart elke ochtend als je je ogen opendoet. Zo denk je telkens terug aan je leuke reizen.

Industrieel

Een trend die we ook veel zullen zien in 2016, is het gebruik van industriële materialen. Een industriële uitstraling creëer je door het gebruik van staal en hout. Stalen kozijnen of een bed of bank van pallets passen hier helemaal bij. Deze industriële uitstraling kun je mooi combineren met moderne accessoires. Dit geeft een heel leuk effect.

Natuur

Ook wordt de natuur een steeds belangrijkere factor bij de inrichting van de slaapkamer. Hierbij kun je denken aan planten in de slaapkamer of accessoires gemaakt van bamboe. Als je kiest voor planten, moeten deze wel goed verzorgd worden. Je wil namelijk niet dat er half uitgedroogde planten in je slaapkamer staan. Accessoires gemaakt van bamboe kunnen een hele mooie sfeer geven in je slaapkamer. Deze kun je combineren met andere accessoires met bijvoorbeeld een dierenprint. Ook kun je kleden of behang in deze print nemen.

Een rustige plek

Deze trends zijn allemaal erg mooi en misschien wil je ze wel allemaal gebruiken bij de inrichting van je slaapkamer. Hier moet je echter wel mee oppassen, het kan namelijk al snel een drukke uitstraling geven. Je slaapkamer moet een plek blijven van rust, zo slaap je ook het beste ‘s nachts. Een goed bed is ook erg van belang. Een goed bed met een goede matras zorgt ervoor dat je lichaam helemaal kan ontspannen. Voor alles op het gebied van slapen kun je terecht bij Slaaploods. Bij Slaaploods hebben ze bijvoorbeeld boxsprings, bedbodems, matrassen, bedtextiel, kussens en dekbedden. Als je bed of matras aan vervanging toe is, kun je dus zeker eens een kijkje nemen bij Slaaploods.

 

Over de auteur