De badkamer trends voor 2016

Op Flexibel-wonen.nl kan je honderden interieurtips en ideeën lezen die betrekking hebben op alle kamers van het huis. De interesse in en aandacht voor het interieur lijkt ieder jaar alleen maar toe te nemen. Wij rapporteren hier graag over en brengen de laatste trends op het gebied van interieur voor iedere kamer van het huis in beeld. Een kamer die de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt is de badkamer. In plaats van de trends van een afgelopen jaar op te sommen willen we in dit artikel een keer iets anders doen en de badkamer trends voor 2016 aan het begin van het jaar proberen te voorspellen. De professionals van hilversum-loodgieters.nl die enorm veel ervaring hebben met badkamerrenovaties hebben ons geholpen met het opstellen van deze trends.

Zorg voor de juiste vakmensen

Laten we eerst beginnen met een tip waarmee veel problemen voorkomen kunnen worden. Om een badkamer een andere sfeer te geven hoeft niet altijd de gehele badkamer gerenoveerd te worden. Met het schilderen van de muren en het plaatsen van enkele kaarsen kan vaak al veel bereikt worden. Wil je echter de badkamerrenovatie groter aanpakken dan zijn hier meerdere vakmensen voor nodig. Elektriciens, loodgieters en tegelzetters zijn onmisbaar tijdens het renoveren van een badkamer. Slecht aangesloten sanitair kan voor grote waterschade zorgen en problemen met elektriciteit in een natte badkamer is zeer gevaarlijk. Zorg daarom altijd voor de juiste vakmensen.

Aandacht voor detail

Hoe meer aandacht mensen aan het interieur van een kamer besteden hoe meer aandacht aan detail besteed wordt. De nieuwe ideeën en mogelijkheden voor de badkamer zijn nog lang niet op en daarom zal in 2016 nog meer aandacht aan de kleine details van het interieur worden gegeven. Denk hierbij aan het op maat laten maken van kasten en de kleuren van handdoeken en douchegordijnen afstemmen op de rest van het interieur in de badkamer.

Extra grote douches

Een trend die al in sommige badkamers in Nederland is terug te vinden en die zich in 2016 zeker verder voort gaat zetten zijn extra grote douches. Niet alleen de douchekoppen worden groter, maar ook de doucheruimte zelf neemt in formaat toen. Lekker ruim kunnen douchen zorgt ervoor dat je met een lekker ontspannen gevoel in de ochtend onder de douche uitkomt. Voor een grote doucheruimte is natuurlijk ook een grote douchekop nodig. Daarom zullen in 2016 de douchekoppen nog groter worden. Uiteraard zijn deze wel waterbesparend.

Duurzame badkamer

Zoals bij iedere kamer zal ook het interieur van de badkamer beïnvloed worden door duurzaamheid. Waterbesparende douchekoppen en kranen, beter geïsoleerde vloeren en ramen, zuinige CV ketels of groene energiebronnen die het water verwarmen en nog veel meer energiebesparende innovaties zullen in 2016 het interieur van de badkamer gaan beïnvloeden.