Review van het Emma matras en Matt matras. Vergelijk de verschillen.

Wij van Flexibel Wonen is de trend van online matrassen niet ontgaan. Alle online aanbieders zoals Emma en Matt zeggen dat ze de beste zijn. Maar voor een consument is het erg lastig om te achterhalen welke nou echt het beste matras is en waar je op moet letten bij het kopen van een online matras.

Daarom zijn we voor jou er in gedoken en reviewen de matrassen van Emma en Matt op openbare informatie die we hebben gevonden. Zo kun jij Emma of Matt makkelijk vergelijken en de verschillen zien. Daarnaast geven we je ook advies waar je op moet letten bij het kopen van een matras in deze review.

Emma matras ervaringen en reviews

Op het internet zijn veel ervaringen over het Emma matras te vinden. De reviews zijn zowel positief: ligt lekker zacht, als negatief: het matras ruikt chemisch en is warm. Naast de ervaringen die online te vinden zijn is het matras ook getest door de Consumentenbond waar het goed uit de test komt. Maar het matras is ook in thuisland Duitsland getest door de Stiftung Warentest (de Duitse consumentenbond). Hierin scoort Emma als een van de laagste. In Nederland heeft Matras.info het Emma matras ontleed waarin Chris Nederhorst niet al te positief is over het Emma matras. Zie hier zijn review van het matras:  https://www.youtube.com/watch?v=Le8fgDWH0JI (no follow)

Review en ervaring van het Matt matras

Het Matt matras is Nederlands en was de eerste online matras speler die de 100 dagen uitprobeer service aanbood in Nederland. Onlangs zijn ze met een nieuw matras gekomen die je volledig zelf kan aanpassen. Dit betekent dat je het Matt matras zelf harder of zachter kunt maken. Dit doe je door het draaien van de lagen, hierdoor heb je de keus uit 6 comfortopties. Om alle 6 opties goed te testen, hebben ze de uitprobeer service verlengd van 100 naar 120 dagen. Het Matt matras is niet door Stiftung Warentest getest, wel door de Consumentenbond waar ze ook goed uit de test zijn gekomen. Het nieuwe matras van Matt is trouwens nog niet getest door de Consumentenbond. Zie in deze video hoe je Matt harder of zachter maakt.

https://www.youtube.com/watch?v=mJimjhHzlrY 

Kwaliteit matrassen vergelijken

Het Matt matras bestaat uit 5 lagen en het Emma matras uit 3. In deze review kijken we naar de kwaliteit en bestaat het Emma matras uit de volgende lagen:

 

1cm polyester

4cm Normaal schuim SG40

4cm Traagschuim SG52

17cm Koudschuim SG 30.

Bron: Beterbed

Het Matt matras bestaat uit:
1cm Tencel

4cm Latex SG65

4cm Traagschuim SG52

8cm koudschuim zacht (SG40)

8cm koudschuim hard (SG40)

Bron: Matt Sleeps

De SG staat voor Soortelijk Gewicht. Ook wel de densiteit genoemd. Dit is een meting

van de massa per volume-eenheid. Gemeten en uitgedrukt in kilogram per kubieke meter (kg/m3). Hoe hoger dit cijfer hoe hoger het gewicht van het materiaal en hoe hoger de duurzaamheid en de veerkracht. Hoe lager de SG waarde hoe lager de duurzaamheid, veerkracht en het gewicht van het materiaal is.

Als je kijkt naar alle materialen dan zie je dat Matt met uitzondering van de traagschuimlaag, die is gelijk, overal hogere densiteiten schuim gebruikt. De bovenste laag is de laag die het meest wordt belast daar gebruikt het Emma matras een densiteit van 40 kg/m3 terwijl Matt matras daar een zeer hoge densiteit van 65 kg/m3 gebruikt. Ook de onderste koudschuimen van het matras die bedoeld zijn om je support te geven heeft het Matt matras 25% hogere densiteiten.

Duurzaam matras

Over het Emma matras is erg weinig te vinden mbt duurzaamheid. Wel kunnen we zien dat ze het matras in Duitsland produceren. Navraag bij de online klantenservice hebben we in deze review opgenomen. De klantenservice van het Emma matras laat ook zien dat ze geen natuurlijke materialen gebruiken.

Matt Sleeps geeft net als Emma aan lokaal te produceren maar bestaat in tegenstelling tot het Emma matras wel uit duurzame materialen. De hoes is van Tencel ipv Polyester. Op de website van Matt is te lezen dat Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout dat komt uit duurzaam beheerde bossen. Tencel is het enige vezelmerk ter wereld met het Europese Eco-label. Als bovenste laag van het matras gebruikt Matt natuurlijk latex dat wordt gemaakt van melksap van de rubberboom. De traagschuimlaag  bevat ricinus olie, een plantaardige olie gewonnen uit de zaadjes van de Ricilus plant.

Prijs Matt & Emma matras

Beide matrasmerken vallen gevestigde partijen aan als Auping waar de prijzen voor soortgelijke kwaliteit een stuk hoger liggen. Dit doen ze door het matras rechtstreeks van de fabriek naar de consument te leveren. Onlangs heeft Emma matras wel besloten om met een tussenschakel toe te voegen, Beter Bed. Dit kan ook de reden zijn dat Emma matras ondanks dat ze gebruik maken van goedkopere materialen dan het Matt matras toch +-€50 duurder zijn dan het Matt matras. Het voordeel is wel dat als je het eng vindt een matras online te kopen, je een Beter Bed winkel kunt bezoeken om het matras te testen.

Service

Beide matrassen mag je gratis uitproberen, bij Matt iets langer dan het Emma matras.

Als het matras niet bevalt dan wordt die door beide partijen gratis opgehaald en krijgt de klant volledig zijn geld terug. Matt levert het matras na het plaatsen van de bestelling de volgende dag al. Bij het Emma matras is dit 2 tot 5 werkdagen.

Conclusie beste matras van deze review

Als je alles op een rijtje zet komt het Matt matras duidelijk als winnaar uit de bus in deze review. Niet alleen gebruikt het Matt matras hogere kwaliteit & duurzamere materialen dan het Emma matras. Ook heb je bij Matt de mogelijkheid om het matras zelf thuis aan te passen door het draaien van de lagen, wordt het Matt matras sneller thuisbezorgd, mag je het langer uitproberen en is het matras ook nog eens goedkoper.

Matt matras kopen? Kijk eens hier.

Emma matras kopen? Klik dan hier.