Begint de drang om te klussen al te kriebelen? Het mooie weer komt er weer aan en de vakanties beginnen, een mooi moment dus om even helemaal los te gaan met jouw ideeën. Welk gereedschap heb je allemaal nodig?

Plan de klus

Natuurlijk hangt het per klus er vanaf wat je nodig hebt. Zorg dat je op papier schrijft wat je nodig hebt in je plan en zorg ook dat je de ruimte hebt om je plannen uit te werken. Hoe ga je bijvoorbeeld de afzuiging doen van de lucht als je binnen klust waarbij veel stof vrijkomt? Als je alles goed hebt voorbereid kan je aan de slag.

Meubels op maat

Wanneer je meubels op maat gaat maken kan je denken aan gereedschap zoals een hamer, schuurmachine, spijkers en een mondkapje wanneer je gaat schuren. Opwaaiend stof is erg slecht voor je longen, zorg dus dat die snel kan worden afgevoerd. Het beste kan je dit in een aparte (buiten)werkplaats doen zodat de stof niet zomaar overal neerdwarrelt op de huidige meubels.

De muren doen

Wil je muren gaan aanpakken met bijvoorbeeld behang of zelfs stuken? Dan heb je, afhankelijk van de klus, allerlei materiaal nodig zoals lijm, spatels, mortel, een schuurmachine of -papier voor de gladde afwerking en de juiste meetstrumenten om te kijken of de muren recht genoeg zijn. Helemaal recht zullen de muren overigens nooit zijn, in elk huis heb je te maken met afwijkingen, breng deze ook in kaart door alles te meten voordat je aan de klus begint.

Verbouwingen

Pak je het groots aan en ga je flink verbouwen in huis met bijvoorbeeld een extra dakkapel of een nieuwe schuur? Hierbij komen veel materialen en apparaten kijken. In dat geval kan je het beste naar Gereedschapcentrum gaan om advies in te winnen wat je nodig hebt en hoe je de klus(sen) het beste voorbereid. Ook het huren van apparaten kan een goede optie zijn in plaats van deze nieuw te kopen, hier zit meestal een flinke prijskaart aan.

Over de auteur