Een houten bamboe trap kopen. Waarom zou je?

Sta je op het punt om een nieuwe trap te kopen? Dan heb je waarschijnlijk nog niet gedacht aan een trap van bamboe. Er zitten diverse voordelen aan het gebruik van bamboe. Zo is bamboe flexibel, makkelijk buigbaar maar toch ijzersterk. Het grote voordeel van bamboe is dat het jarenlang mee gaat en dat het minder belastend is voor het milieu. Wil je een goede bijdrage leveren aan het verduurzamen van deze planeet, dan is een bamboe trap wellicht wat je zoekt.

Wat je moet weten over bamboe

Bamboe kent haar origine uit China, maar wordt tegenwoordig in verschillende werelddelen geproduceerd. Het fijne aan bamboe is dat het snel groeit: sommige soorten groeien ongeveer een halve meter per dag. De oogst van hout laat een stuk langer op zich wachten, waardoor bamboe minder oppervlakte gebruikt om te groeien en dus duurzamer is. Bamboe stoot meer zuurstof uit en haalt meer stikstof uit de lucht. Tot slot is bamboe recyclebaar. Zo kun je jouw bamboe trap over 10 tot 20 jaar gewoon weer opnieuw gebruiken.

Mogelijkheden ontwerp

Het aantal mogelijkheden van bamboe zijn groter dan bij hout, aangezien bamboe buigbaar is zonder in te leveren op sterkheid . Dit brengt weer nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trapleuning die rond naar beneden toe doorloopt. Of je kiest voor traptreden met een buigende afwerking. Je zult zien dat het aantal mogelijkheden op het gebied van design bij bamboe hoger liggen dan bij hout. Eveneens is het mogelijk om voor een trap te kiezen die gemaakt is van zowel hout als bamboe.

Bamboe trap op maat

Niet iedere trappenboer levert ook bamboe. De meeste trappen specialisten werken alleen met aluminium, hout en kunststof. Maar als het aan ons ligt maakt bamboe snel haar opkomst, aangezien te weinig mensen de voordelen van bamboe kennen. Wil je een bamboe trap op maat dan zal je dus een keuken specialist moeten vinden die dit voor je kan doen.