Opruimkriebels: ruim je kledingkast op

kledingkast opruimen

Sta jij ook wel eens moedeloos voor je kledingkast omdat je niets hebt om aan te trekken? En dat terwijl hij zo vol zit dat hij eigenlijk niet meer dicht kan? Misschien wordt het dan eens tijd om je kledingkast op te ruimen. Door je kledingkast op te ruimen voorkom je dat je ‘s ochtends veel tijd moet besteden aan het zoeken naar een outfit. In een opgeruimde garderobe kun je namelijk in een oogopslag alle opties zien. Dat is mooi want dan kun je net iets langer in je bed blijven liggen. Heb je last van opruimkriebels gekregen? Hier lees je hoe je het beste je kledingkast op kunt ruimen.

Haal de hele kledingkast leeg

Als eerste is het belangrijk om je hele kast leeg te halen. Zo kun je goed orde op zaken krijgen en de binnenkant schoonmaken. Zo wordt je kledingkast niet alleen geordend maar ook nog eens lekker fris. Ook haal je hiermee motjes weg. Deze zitten maar al te graag in kledingkasten en het zou natuurlijk zonde zijn als je favoriete outfit vol gaatjes komt te zitten.

Je kleding sorteren

Als je kast schoon is kun je beginnen met het sorteren van je kleding. Leg eerst de hele stapel op je bed of op de grond en ga elk kledingstuk langs. Denk goed na over hoe vaak je iets draagt en wees hier vooral eerlijk in! Je wil natuurlijk niet dat je kledingkast nog steeds vol ligt met dingen die je eigenlijk niet meer draagt.

Kledingstukken die je heel vaak draagt kunnen meteen op de stapel die je uiteindelijk wil houden. Kleding die kapot of niet meer mooi is kan meteen op de stapel die weggaat. Bij de rest van de kleding die je (bijna) niet draagt is het belangrijk om kritisch na te gaan of je iets echt wilt houden of niet.

kledingkast

Je kledingkast weer inruimen

Als je klaar bent met sorteren kun je de kledingkast weer in gaan ruimen. Het is handig om de kleding die je wilt bewaren te ordenen op soort. Dus broeken bij broeken en shirts bij shirts. Zo vind je ‘s ochtends sneller waar je naar op zoek bent. Kom je er na het opruimen achter dat je garderobe nog steeds niet in de kast past? Misschien wordt het dan wel tijd voor een nieuwe kledingkast die ruimer is.

Wat gebeurt er met de kleding die je niet draagt?

Het is zonde om de kleding die je niet draagt zomaar weg te gooien. Je kunt het namelijk ook zo wegdoen dat iemand anders er nog iets aan heeft. Lever de kledingstukken bijvoorbeeld in bij kledingbakken of verkoop ze op Marktplaats. Je kunt ook een kledingruil organiseren. Dit is niet alleen handig om van je kleren af te komen maar ook nog eens supergezellig!

Dit was een gastblog van Laetitia van Woonblog.eu.