Maak van je slaapkamer je ultieme oase van rust

slaapkamer inrichting

We brengen ongeveer een derde van ons leven in de slaapkamer door en toch blijft het optimaal inrichten van deze belangrijke ruimte voor velen van ons nog best een opgave. Wat geeft jou rust en waar word je helemaal ‘zen’ van?

Rondslingerende sokken

Waar de één een regelrechte brompot van wordt, valt een ander niet eens op: misschien zie jij de rondslingerende sokken op de vloer van de slaapkamer niet eens meer, terwijl je partner de slaapomgeving het liefst spik en span houdt en iedere dag een rondje opruimen doet. En waar jij graag met een raam open voor wat frisse lucht je hoofd op je kussen neerlegt, zal een ander liefst alle mogelijke geluiden van buiten willen tegenhouden en de ramen hermetisch sluiten. Slapen en een slaapkamer inrichten is een persoonlijke aangelegenheid en dus reden te meer daar eens wat langer dan een paar tellen bij stil te staan.

Een goede matras

Bedden en matrassen komen er in veel soorten en maten en ook hier geldt: kies iets dat bij je past, waar je oprecht uitgerust mee wakker wordt, niet iets dat er alleen maar prachtig uitziet of precies de juiste afmetingen heeft en ook nog eens in de aanbieding is. Een beetje kritisch kijken loont en dat ultiem uitgeruste gevoel als je ’s ochtends je wekker weer hoort afgaan, pakt niemand je meer af. Ga eens een middagje matrassen testen, je zult zien dat een flink deel van de soorten die er zijn voor jullie waarschijnlijk al afvallen.

Top it off

Een prima – en hele betaalbare – oplossing om je slaapcomfort te verhogen en te zorgen voor een stabiele ondergrond voor je rug en ledematen, is een topdekmatras over jullie matras te leggen. De kwaliteiten van je onderliggende matras blijven natuurlijk behouden maar voor wie een éxtra laagje comfort wel ziet zitten – of liggen – vormt zo’n topper van een topdekmatras een prima aanvulling.

Zuurstof

Je had het vast al voorbij zien komen in woonbladen, blogs en op social media: planten, waaronder zelfs de good old cactus en de in de seventies zo veel gespotte sansevieria zijn hip en natuurlijk haal je met een paar prachtige exemplaren op een gemakkelijke manier groen in huis. Als jij vanavond je slaapkamer instapt en het gevoel hebt dat er iets mist… denk dan eens aan een plantje! Ook, of misschien wel juist, in je slaapkamer is het belangrijk om een gezonde, ademende omgeving te creëren. Denk je na over je slaapkamer inrichting, plan(t) dan ook een potje vol zuurstof op je vensterbank of op een mooi tafeltje naast je bed. Wedden dat je dromen zachter dan ooit zullen zijn, en gezond bovendien!