Keuzestress: welke zonwering moet ik kiezen?

uitvalschermen

De zomer komt eraan! Hoewel het weer ons hier en daar nog wat in de steek laat, verwachten we dat het zonnetje ons in de zomer niet teleur zal stellen. Maar hoe graag we die zonnestralen ook met open armen ontvangen, er komen momenten dat je de zon even verstopt achter een parasol, gordijn of luifel. Waarschijnlijk ben je al bekend met de zojuist opgenoemde zonweringen. Toch zijn er nog veel meer soorten die misschien niet in je op waren gekomen. Daarom hebben wij hier een aantal typen zonwering op een rijtje gezet.

Zonneschermen

Een welbekende soort zonwering, het zonnescherm. Dit scherm zorgt ervoor dat de zon wordt tegengehouden van bovenaf. Hierdoor wordt ook meteen de temperatuur in huis verlaagt met 5 tot 7 graden. Mocht je het scherm niet nodig hebben, kun je deze gemakkelijk inschuiven – en dus verbergen.

Om de keuze wat moeilijker te maken, zijn er nog verschillende soorten zonneschermen; uitvalschermen en knikarmschermen. Een veel voorkomend zonnescherm bij woningen is het uitvalscherm. Dit scherm is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel voordelig in de aanschaf. Het scherm zit met twee vaste armen aan de gevel bevestigd, is praktisch en voordelig. Een nadeel is dat het scherm niet voor schaduw op je terras zorgt.

Hecht je veel waarde aan schaduw op je terras? Dan is een knikarmscherm wellicht een betere optie. Doordat de twee armen van dit scherm recht vooruit knikken, biedt het scherm horizontale zonwering. Op deze manier is je terras altijd goed voorzien van schaduw.

Screens

Is het koelen van je huis voor jou een prioriteit en houd je van een stukje privacy? Dan zijn screens voor jou een echte aanrader. Een zeer effectieve manier van zonwering, waarbij een zonwerend doek tegen het raam zit en van boven naar beneden kan bewegen. Houd er wel rekening mee dat dit inhoudt dat je niet meer naar buiten kunt kijken als je voor volledige zonwering gaat.

Markiezen

Een van de leukste vormen van zonwering, vind ik persoonlijk de markies. Markiezen zijn gebolde luifels, waarbij ook de zijkanten bedekt zijn met doek. Ook een hele effectieve manier van zonweren, want hierdoor wordt het zonlicht van alle kanten tegengehouden. Naast de effectiviteit geven deze bolle luifels een authentieke, sfeervolle en nostalgische uitstraling. Wie wil dat nou niet?

Kun je niet wachten om jouw zonwering uit te zoeken, maar ben je er qua keuze nog niet helemaal uit? Laat je eens adviseren door een expert, zoals Soons Zonwering.