Houten tuintegels de nieuwe trend

houten tuintegels

Ga voor natuurlijke materialen in de tuin!

Kiezen voor natuurlijke materialen lijkt logisch voor de tuin. Maar toch wordt er nog regelmatig gekozen voor kunststof. Natuurlijke grondstoffen zoals hout stralen meer warmte en rust uit. En dit wordt de nieuwe trend: de tuin wordt één en al ‘zen’! Kies daarom voor hout, kurk en schors om in je tuin te verwerken. Hout kan er zowel stoer als romantisch uitzien. Dus je kunt er alle kanten mee op. Als je bijvoorbeeld toe bent aan een nieuw tuinpad of een terras, denk dan eens aan houten tuintegels. Je hebt ze in alle soorten, afmetingen en uitvoeringen.

Waarom kiezen voor houten vlondertegels?

Met houten tegels kun je variatie aanbrengen in de tuin. Je hoeft niet tevreden te zijn met een koel betonnen tuinpad of een terras met een egale stenen vloer. Hout brengt leven en gezelligheid en voelt comfortabel aan om op te lopen. En wat leuk is aan hout: het valt met heel wat andere accessoires te combineren. Heb je een houten tuinbank, lounge zetels of een tuihuisje in hout? Daar passen jouw tegels perfect bij! Heb je nog een paar houten tuintegels over na het leggen van je terras? Dan kun je creatief aan de slag en hiermee nog wat extra bloembakken in mekaar knutselen.

Keuze genoeg in uitvoeringen, kwaliteit en prijzen

In houten tegels heb je enorm veel keuze. Ze zijn te verkrijgen in diverse afmetingen. Ze gaan bijvoorbeeld van 30x30cm tot 100x100cm. Er bestaan er in heel wat houtsoorten. Naast de reeds gekende houtsoorten teak, green of bankirai vind je deze tegels ook in minder bekende soorten van tropische hardhout zoals angelyn of morado purperhart. Dit hout voor houten tuintegels wordt speciaal uitgekozen omdat het goed weerstaat aan alle weersomstandigheden. Qua afwerking kun je kiezen tussen onder meer geribbeld, reliëf of glad geschaafd. Je kunt gaan voor lamellen die ver uit elkaar liggen of lamellen die aansluiten. Is een volledige tegel in hout jou wat te veel van het goede? Dan bestaan er nu tegels met een inleg blauwe steen. Dit geeft een leuk contrast tussen een warm en een koel materiaal. Hout is trendy en dat blijf nog een heel aantal jaren zo!