Vintage vloerkleed, de trend van de laatste tijd!

vintage vloerkleden

Vintage is weer volop in!

Vintage is een ruim begrip geworden en gaat verder dan de rode, groene en oranje kleuren van de hippie-jaren ’60 en ’70. Vintage staat gelijk met doorleefd, karaktervol en herkenbare nostalgie. We vinden in de handel, op rommelmarkten en tweedehandswinkels heel wat vintage meubelen en accessoires. Een vintage vloerkleed is natuurlijk niet weg te denken als het gaat om de inrichting van een woning in deze stijl.

Een vintage vloerkleed in diverse uitvoeringen

Hoe groter het aantal aanhangers van vintage wordt, hoe groter het aanbod van vintage vloerkleden wordt. Ze hebben alle één gemeenschappelijk kenmerk: ze zien er gebruikt uit, en soms bijna ‘versleten’. Denk bijvoorbeeld aan de Perzische look. Dit vintage kleed ziet eruit of het heeft tientallen jaren in een oude woning gelegen. Kelim heeft juist dezelfde uitstraling. De kleuren zijn niet meer overal even sprankelend, maar dat maakt het juist zo aantrekkelijk. Wat we nu ook veel zien is het patchwork. Een vintage vloerkleed met patchwork is gebaseerd op de vroegere lapjes-tapijten. Dit vloerkleed bestaat uit afzonderlijke stukjes met elk een eigen print, maar die toch een stijlvol geheel vormen. Dan heb je bijvoorbeeld ook nog het vintage vloerkleed met kasjmier tekening. Dit is helemaal ouderwets én modern tegelijk.

Vintage en modern gecombineerd

Tot voor een paar jaar zou een vintage vloerkleed enkel in een vintage interieur ingepast worden. Ondertussen is men gaan beseffen dat de combinatie van vintage en modern een mooie balans geeft in een woninginrichting. De vloerkleden zijn vaak in verschillende kleuren uitgevoerd, en daardoor zijn ze makkelijk te combineren met alle stijlen van meubelen en accessoires. Een ouderwets tapijt past bijvoorbeeld perfect in een ruime loftwoning waar volop licht binnenvalt. Jonge mensen kiezen graag voor een vintage look omdat het eens wat anders is dan wat ze bij hun ouders hebben gekend. Oudere mensen gaan dan weer voor vintage omdat het iets uit hun jeugd is. Studenten hebben graag een doorleefd tapijt omdat ze dan niet te nauw moeten kijken. Ook al vertoont het tapijt wat vlekken, het blijft toch karakter uitstralen. Een vintage vloerkleed gaat bij strakke muren of gaat bij bloemetjesbehang. Met dit tapijt zit je altijd goed!