Kies het juiste bed voor jou

kies het juiste bed

Er wordt altijd geroepen dat een goed matras zorgt voor minder rugpijn en helpt tegen spierpijn, stijfheid en een hoop andere klachten. Dit klopt uiteraard, maar wat er niet bij wordt gezegd is dat het bed zelf zeker net zo belangrijk is. De kwaliteit van het matras en het bed hangen dan ook sterk samen. Een goed bed is dus erg belangrijk, en de keuze hiervoor misschien nog wel belangrijker, omdat een bed een stuk duurder is dan een matras en dat meestal een aantal matras levens mee moet. Zorg dus dat je bij het inrichten van je nieuwe slaapkamer het juiste bed kiest. 

Bedden van Magnitude

Wat je tegenwoordig vaak ziet is dat men een matras direct op de grond legt, zonder bed of lattenbodem, dit resulteert echter vaak in klachten. Ook worden bedden vaak zelf gemaakt om een ambachtelijke uitstraling te creëren, het idee is dan ‘zolang er een goed matras op ligt, maakt het bed niet zoveel uit.’ Zoals hierboven al gezegd, is dat dus niet waar, het bed is zeker zo belangrijk.

Wil je een traditioneel ogend bed, met oog voor stijl en evolutie, dan zijn Magnitude bedden misschien iets voor jou. Dit zijn bedden die zorgen voor een duurzaam slaapcomfort en verkrijgbaar zijn in allerlei stijlen, van modern tot klassiek. Het magnitude slaapconcept is erg veelzijdig en hiermee creëer je een persoonlijk slaapsysteem op maat, waarbij je zelfs een eigen stof erin kunt laten verwerken.

Lattenbodem of boxspring

Luxe bedden hebben, naast een sterk frame, ook een goede lattenbodem of boxspring. Deze laatste zorgt voor een heel ander gevoel als je er op ligt dan een bed met een lattenbodem. Vaak hebben mensen met rugklachten hier veel profijt van omdat er speciale vering in zit. De keuze voor een boxspring of lattenbodem is erg persoonlijk, omdat ze verschillend aanvoelen. Mensen die vaak stijf wakker worden zijn meer gebaat bij een verende houten lattenbodem, terwijl vooral jongere mensen vaker de voorkeur geven aan een hardhouten lattenbodem.

Goede bedden zijn er in alle stijlen

Bij termen als ‚degelijk’ en ‚kwalitatief’ in relatie tot een bed, denken mensen vaak aan een lelijke, oubollige uitstraling. Onzin, want tegenwoordig zijn er allerlei soorten bedden die deze eigenschappen bezitten zonder daarvoor esthetisch in te moeten boeten. Daarom kun je tegenwoordig voor elke stijl slaapkamer een bed vinden dat degelijk en kwalitatief hoog is en waarbij je lijf ook nog eens de rust krijgt die het na een lange dag verdient. Bekijk dus eerst verschillende slaapkamertrends en bepaal welke sfeer je in je slaapkamer wil hebben. Op basis daarvan zoek je naar een bed, waarna je controleert hoe het staat met de kwaliteit en degelijkheid. Een goed bed is ‘the whole package’!

Kies voor een bed dat bij je past

Het vinden van een nieuw bed is soms best lastig. Toch moet je het belang van hiervan zeker niet onderschatten. Met een goed bed heb je vaak een betere nachtrust, je wordt uitgeruster wakker en hebt geen last van (spier)pijn of stijfheid. Heb je slaapproblemen of last van kwalen of pijntjes, dan kun je overwegen een nieuw bed uit te proberen. Dit kan in veel gevallen een goede oplossing bieden en de klachten verminderen. Je kunt bij bepaalde klachten ook informatie inwinnen bij je dokter, die is vaak ook op de hoogte van de verschillen in matrassen. Als je daar dan de informatie die je bij specialisten zoals Broring.com  kunt verkrijgen aan toevoegt, staat niets je in de weg om het perfecte bed voor jou te vinden