Je woonkamer een nieuwe look geven

Er is niets zo leuk als je woonkamer helemaal opnieuw inrichten. Het gevoel dat er weer eens wat anders staat en je niet meer de dingen ziet waar je al vele jaren tegenaan loopt te kijken. Wat kan je doen om de woonkamer leuker in te richten?

Kies een stijl

Voordat je begint aan de grote verandering in je woonkamer is het goed om te kijken welke stijl jij mooi vindt. Denk aan industrieel, vintage, modern, landelijk, enzovoorts. Op die manier kan je ook de andere kamers aanpakken als jouw gekozen stijl voor de woonkamer je wel bevalt.

Raamdecoratie

Natuurlijk hoort een goede raamdecoratie ook tot de mogelijkheden. Vergeet de oude gordijnen en kies een mooi rolgordijn of luxaflex in de stijl van jouw interieur. Ook hierin heb je erg veel keuze. Laat je inspireren door een groot online aanbod gordijnen om de sfeer compleet te maken.        

Meubels

Zorg ervoor dat de meubels bij elkaar passen. Niet alleen dezelfde stijl is belangrijk, maar kies ook meubels met dezelfde materialen en kleuren die mooi bij elkaar passen. Er zijn erg veel soorten meubels, het kan dus goed zijn om meubelzaken te bezoeken om je te laten inspireren wat de mogelijkheden zijn. Je kunt met industrieel bijvoorbeeld denken aan sterke, degelijke meubels die gemaakt zijn van hout, metaal en glas. Ook de vintage stijl gebruikt deze materialen voor een stoer uiterlijk, je kunt dus ook sommige stijlen combineren.

Verlichting

Naast het vervangen van de meubels doe je er ook goed aan om de verlichting te vernieuwen om een extra eyecatcher te krijgen die het geheel mooi verlicht. Er zijn vele mogelijkheden waaruit je kunt kiezen, met of zonder behuizing.  Led filament lampen zijn bijvoorbeeld lampen die op dit moment erg populair zijn voor een warme, knusse sfeer. Ze zijn zeker geschikt als je een retro uitstraling wilt geven aan het geheel. Of maak gebruik van opvallende grote lampen: bouwlampen, fotostudiolampen, het zijn allemaal voorbeelden van bestaande lampen die in een nieuw jasje zijn gestoken (of juist oud zijn gelaten). Zoek designs die bij jou passen.