Inloopkast

inloopkast

Veel mensen dromen van een inloopkast in hun huis. Echter is het een flinke uitgave waar niet iedereen het geld voor (over) heeft. Toch kun je ook met een klein(er) budget een inloopkast in jouw eigen huis bouwen. In dit artikel worden een aantal tips gegeven waarmee je voor een kleine prijs toch jouw inloopkast kunt (laten) bouwen. Allereest worden een aantal tips gegeven hoe je goedkoop een inloopkast bouwt. Vervolgens wordt uitgelegd hoe je voordelig een inloopkast inricht. Zo kun je dubbel besparen zonder dat de inloopkast aan kwaliteit en uitstraling moet inleveren.

Voordelig bouwen

De voordeligste uitvoering van een inloopkast is er één in een witte uitvoering met materiaal van 18 millimeter dikte. Dit is namelijk een standaard plaatdikte die tevens sterk genoeg is voor een kast. Je kunt er eventueel voor kiezen om de voorkant van lades of deurtjes van een andere kleur hout te maken. Zo maak je op een relatief goedkope manier een mooi uitziende en professionele kast. Daarnaast kun je geld besparen bij het maken van je eigen inloopkast door gebruik te maken van de standaardmaat van de houten platen. Hierdoor voorkom je onnodig afval en bespaar je ook tijd omdat je niet elke plaat op maat hoeft te zagen. Bovendien is het juist handig als er boven de kast nog ruimte over is. Hier kun je dan spullen opbergen die niet in de kast passen of er niet in horen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan je reiskoffer. Het maken van een inloopkast kun je zelf doen, maar dat is niet altijd voordeliger. Vraag dus vooraf eerst offertes op bij verschillende aanbieders en vergelijk deze offertes met je eigen kostencalculatie. Vergeet hierbij niet de vrije tijd mee te rekenen die je moet opofferen om de kast te bouwen. Daarnaast kost het veel energie om een inloopkast zelf maken, ook omdat je het niet vaak doet.

Voordelig inrichten

Een spiegel is een belangrijk onderdeel van de inloopkast. Als je kiest voor een grotere spiegel lijkt de inloopkast groter. Ook is het een voordelige oplossing om de ruimte van de kamer helemaal te vullen. Je kunt een spiegel op maat laten maken. Dit is vaak duurder dan een standaard spiegel in de winkel te kopen. Een kledingkast inrichten kan heel mooi door gebruik te maken van lades. Echter is het gebruik van lades een dure oplossing. Een goedkopere oplossing is gebruik te maken van opbergdozen. Deze dozen zijn in allerlei maten en kleuren te koop. Hierdoor geef je de inloopkast op een voordelige manier een mooie uitstraling. Een andere optie is te kiezen voor meer hangruimte in plaats van legplanken. Een vuistregel qua verhouding is ongeveer twee derde hangruimte en een derde legruimte. Hangruimte biedt, naast dat het een voordelige optie is, nog meer voordelen. Zo oogt een kast met hangruimte meer opgeruimd, blijven de kledingstukken netter doordat ze niet kreuken en kun je gemakkelijker de juiste kleding uit de kast pakken. Jouw inloopkast krijgt nog meer uitstraling als je gebruik maakt van één type kledinghangers. Zo is het bijvoorbeeld erg mooi om gebruik te maken van houten kledinghangers in een witte kast.

Deze tips zullen je helpen jouw droomkast tegen een lage prijs te realiseren!