Inbraakpreventie door een erkende slotenmaker

Een inbraak in uw huis of bedrijf is een gebeurtenis die vaak grote indruk achterlaat.
Terwijl een inbreker of insluiper graag wil dat u tijdens zijn werkzaamheden zo ver mogelijk weg bent, komt hij met zijn actie juist heel dichtbij u, uw persoonlijke spullen en eigendommen in uw huis. De gedachte dat een vreemde ongewenst aan uw spullen heeft gezeten, ze heeft bekeken en opengemaakt om te zien of er iets van zijn gading bij zit, geeft vrijwel altijd een gevoel van onbehagen.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken. Tijd is namelijk zijn grootste vijand. Hoe langer hij bij de buitendeur bezig is, hoe meer risico hij loopt. Hoe meer moeite hij moet doen om binnen te komen, hoe groter de kans dat hij opgemerkt wordt.

Met deze wetenschap én de deskundigheid van een erkende slotenmaker kunt u de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen.

Wat kunt u zelf doen?

Maak het de inbreker moeilijk! Leg geen sleutel (ook niet voor die paar minuten naar de supermarkt) onder de deurmat, laat geen ladders of ander klimmateriaal (vuilcontainers) los rond het huis staan en liggen maar zet ze vast met een slot of ketting. Leer uzelf aan om deuren en ramen altijd te sluiten als u niet in de buurt bent of het huis verlaat.

Er bestaan speciale grendels en sluitmechanismen die geschikt zijn om de kamer te luchten, zonder dat het raam onbewaakt wagenwijd open staat. Goede sloten voor de buitendeur of schuifpui hebben een speciaal keurmerk waarmee de kans om deze te forceren een stuk kleiner wordt. Een slotenmaker kan deze, samen met ander hang- en sluitwerk voor u installeren. Vraag daarna naar de mogelijkheden van een Politiekeurmerk voor uw woning.
Inbrekers zullen uw woning sneller links laten liggen.