Landelijke keukens – De laatste trends!

Houd je ervan om landelijk te wonen? Dan zijn landelijke keukens zeker iets die jou zullen aanspreken. Het is alsof de rust en sfeer van het platteland je zo tegemoet komen bij het betreden van je keuken. Wat zijn nu de laatste trends omtrent landelijke keukens? Wij hebben ze voor je verzameld zodat je inspiratie kunt opdoen. Wellicht dat je het een en ander kunt toepassen in jouw landelijke keuken!

De landelijke keuken als kook- en ontmoetingsplaats

Landelijke keukens passen uitstekend bij de verandering die heeft plaats gevonden in de keukenbranche. De keuken is steeds meer een plek geworden om te verblijven. Er wordt niet alleen meer gekookt in de keuken, het is ook steeds meer een ontmoetingsplek. Gezelligheid staat daarom volop centraal bij de landelijke keukens.

landelijke keuken als ontmoetingsplaats

Natuurlijke producten winnen terrein

Natuurlijke producten in de keuken winnen steeds meer terrein. Mensen krijgen steeds meer respect voor het milieu en genieten graag van de prachtige natuur. Door hout en graniet te integreren in de keuken, haal je de natuur naar binnen. Dit kun je ook doen door je keuken aan te kleden met groene kruidenplanten.

De keukenruimte is in balans

Een van de nieuwste trends in 2015 is dat een keukenruimte altijd in balans is. De structuur qua inrichting zorgt voor rust en heeft eveneens een bescheiden uitstraling. Door het gebruik van zachte materialen en lichte kleuren ontstaat er een ingetogen karakter. Felle kleuren mag je achterwege laten. Wil je toch kleur aanbrengen in je landelijke keuken? Kies dan voor okergeel.

Landelijke keukens krijgen een klassieke uitstraling

Hoewel landelijke keukens steeds meer gemoderniseerd worden, behouden ook de landelijke keukens hun klassieke uitstraling. Sterker nog, het is een element dat volop terugkeert. Door een juiste verhouding tussen moderne en klassieke waarden, ontstaan er prachtige landelijke keukens en dus een mooi geheel.

landelijke keukens

Rust, symmetrie en sierlijke handvatten

Elementen die altijd terugkeren in landelijke keukens zijn onder andere rust en symmetrie. Een landelijke sfeer kun je al snel creëren door sierlijke ijzeren handvatten. Natuurlijk voorzie je een landelijke keuken van een open kast om al je servies in op te bergen. Het mag tenslotte gezien worden!

Kortom, genoeg tips die je kunt toepassen in je landelijke keuken! Heb je nog geen landelijke keuken, maar zou je deze wel graag willen? Dan heb je nu het een en ander aan handvatten aangereikt gekregen om hiermee aan de slag te gaan. Veel kook- en ontmoetingsplezier in je landelijke keuken!

landelijke keuken