Hoog laag bedden voor senioren

Hoog laag bedden voor senioren zijn veel gevraagde zorgartikelen. Bij gezond ouder worden hoort immers gezond slapen, en gezond slapen gaat beter in een comfortabel bed. Er zijn verschillende soorten hoog laag bedden. Thuiszorgwebwinkel Tomzorg heeft bijvoorbeeld Tomzorg heeft vier types hoog-laag bed:

  1. Standaard hoog laag bedden voor seniorenhoog laag bedden voor senioren
  2. HL-bedden die extra laag kunnen
  3. HL-bedden met sta-op functie
  4. HL–inbouw bedsystemen voor seniorenbedden

Slaapstoornissen

Onder ouderen komen vaak slaapstoornissen voor, zoals slapeloosheid (insomnia), apneu en rusteloze benen. Deze kunnen komen van bijvoorbeeld stress, pijn, medicijngebruik of een minder gestructureerd verloop van de dag die de biologische klok verstoord heeft.

Hoog laag bedden voor senioren

Ook bij slaapstoornissen zijn hoog laag bedden voor senioren een uitkomst. Soms kan een andere houding helpen om weer of beter in slaap te komen. In een hoog laag bed kunt u dan de verschillende delen van het bed omhoog of omlaag zetten om zo weer lekker te liggen. Ook als u ’s nachts of in de ochtend in bed wilt blijven liggen maar wel rechtop wilt zitten is zo’n hoog laag bed ideaal. De rugleuning gaat rechtop en u kunt zitten, lezen, ontbijten of wat u maar wilt. Ook veilig in en uit bed stappen is zo geregeld.

De bedden zijn voorzien van een verstelbare bedbodem in vier verstelbare delen, waarmee het bed versteld kan worden in diverse posities. Deze posities noemen we:

  • Fowler-positie. In deze stand kantelt u de rugsteun in combinatie met de bovenbeen- en onderbeensteun.
  • Trendelenburg. In deze houding kantelt u de bodem in zijn geheel, waardoor het voeteneind wat hoger ligt dan het hoofdeind van het bed.
  • Anti-trendelenburg. Dit is een niet-medische houding, waarin het bed zo gekantelt wordt dat het hoofdeind hoger komt te liggen dan het voeteneind.

Wilt u meer weten over hoog laag bedden voor senioren? Kijk eens bij Tomzorg.nl.