Wat is een inloopdouche?

We maken van onze badkamer steeds meer en meer onze privé wellness ruimte. Een inloopdouche maakt daar meestal deel van uit. Deze maakt van je badkamer een absolute blikvanger, en zorgt voor vele voordelen. Maar wat is een inloopdouche?

Wat is een inloopdouchewat is een inloopdouche

Een inloopdouche werd vooral de laatste jaren erg populair. Maar wat is een inloopdouche nu precies? Je kan een inloopdouche op verschillende manieren realiseren. Je badkamer; en zeker je doucheruimte, moet aan enkele belangrijke voorwaarden voldoen om van een inloopdouche te kunnen spreken.
Zoals het woord zelf zegt, heeft het douchegedeelte van zo’n inloopdouche een vrije inloop. Dat betekent dat de toegang tot de ruimte even hoog ligt als de vloer van je badkamer. Bij de realisatie van je inloopdouche heb je de keuze tussen het plaatsen van een muur of een glazen wand. Zij zorgen voor de onmisbare privacy tijdens het douchen. 

Betegelen of een douchebak installeren?

Je kan ervoor kiezen om de vloer van je badkamer door te trekken tot in je inloopdouche. Met de recente ontwikkelingen op het vlak van badkamerinrichting, kun je nu ook kiezen voor een douchebak die gelijk met de vloer van je badkamer kan ingebouwd worden. Meestal zijn deze douchebakken vervaardigd uit kunststof, maar er zijn nu ook exemplaren uit plaatstaal op de markt. 

Vele combinatiemogelijkheden

Een inloopdouche stelt je in staat om naar hartenlust te combineren, waardoor je je badkamer een persoonlijke toets kunt geven. Bij de meerderheid der inloopdouches maakt men gebruik van een zogenaamde douchegoot om het water af te voeren. Een inloopdouche zorgt voor maximale combinatiemogelijkheden; waarbij meestal wordt gekozen voor inbouwkranen, en het plaatsen van zit- en zelfs lig mogelijkheden. Een inloopdouche zorgt zo voor maximaal gebruikscomfort. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij www.all-aqua.nl om ideeen op te doen omtrent de mogelijkheden voor een inloopdouche.

Voldoende plaats 

Voor de realisatie van een inloopdouche moet je niet alleen over voldoende ruimte beschikken. De inloopdouche moet ook bij het interieur van je badkamer passen. Geef je de voorkeur aan een trendy interieur, zelfs in je badkamer? Dan is een inloopdouche beslist iets voor jou. Een inloopdouche kun je immers zowat overal in je badkamer installeren.

Met of zonder deur?

Bij het kopen van een inloopdouche heb je de keuze tussen een open inloopdouche zonder douchedeur of gordijn. Dat zorgt voor een ruime toegang tot je inloopdouche, hetgeen zowel je comfort als je gebruiksgemak aanzienlijk vergroot. Gaat je voorkeur toch naar een inloopdouche met een deur of met een gordijn? Hou er dan rekening mee dat de breedte en dus de toegang eerder beperkt is.

De voordelen van een inloopdouche

  • Onbegrensde combinatiemogelijkheden
  • Een inloopdouche kan vrijwel overal in je badkamer geïnstalleerd worden
  • Door het ontbreken van opstaande randen; is een inloopdouche extra veilig, zeker voor kinderen, andersvaliden en rolstoelpatiënten
  • Een inloopdouche is veel gemakkelijker schoon te maken dan een klassieke doucheruimte of badkuip.
  • Als gevolg van het feit dat er tussen de temperatuur in je badkamer en je inloopdouche geen verschil bestaat, is het aangenaam vertoeven in een inloopdouche