Heb je thuis een douchecabine of inloopdouche? Met douchedeuren kunnen beide varianten worden afgesloten. De meeste inloopdouches worden echter open gelaten, waarbij geen douchedeuren worden geplaatst, maar in sommige gevallen kiest de bewoner er toch voor om een douchedeur te plaatsen.

Verschillende soorten douchedeuren

Ben je op zoek naar een douchedeur (of douchedeuren), dan heb je natuurlijk allerlei verschillende mogelijkheden. Alleen al bij Maxaro.nl, waar op het gebied van douchedeuren slechts 1 merk wordt gehanteerd, zijn er al 25 verschillende mogelijkheden. Het verschil bij een Maxaro douchedeur zit hem voornamelijk in de afmetingen en de afwerking. Alle standaard modellen worden geleverd met een hoogte van 200 cm, maar de verschillen zitten in de breedte waar mogelijkheden  tussen de 60 cm en 195 cm zijn.

Daarnaast is het bij het aanschaffen van een douchedeur ook belangrijk om er over na te denken of je een doorzichtige douchedeur wilt of een matglazen douchedeur. Veel mensen met een kleinere badkamer kiezen voor een heldere glazen douchedeur omdat de badkamer daarmee ruimer oogt.

douchedeuren

Douchedeuren worden vaak geplaatst in een badkamer waarbij de douche in een nis zit tussen twee muren. Hierbij wordt de douchedeur als afsluiting van de nis geplaatst. Hierdoor wordt er een afgesloten ruimte gecreeerd, waardoor het water ook niet meer naar de rest van de badkamer kan stromen. Hierbij worden altijd openslaande deuren geplaatst, waarbij men de keus heeft om een of twee deuren te plaatsen. De deuren kunnen met verschillende technieken worden gemonteerd bijvoorbeeld een normale draaideur of een pendeldeur.

De deurknop op de douchedeur is een belangrijk stijlelement, dat invloed heeft op de gehele douche en de badkamer. Het is aan te raden om een deurknop te zoeken die goed aansluit bij de rest van de badkamer.

Onderhoud van de douchedeuren

Zowel bij je huidige als nieuwe douchedeur is het onderhoud van groot belang. Probeer de douchedeuren goed schoon te houden door ze na elke douchebeurt te drogen. Tegenwoordig worden er ook vaak mogelijkheden aangeboden om de deuchedeur van een speciale coating te voorzien, die er voor zorgt dat vuil zich minder snel aan het glas van de douchedeur hecht. De coating zorgt er ook voor dat het onderhoud en schoonmaken van de douche wat gemakkelijker wordt.

 

Over de auteur