De zon laat zich alweer steeds vaker zien en over drie weekjes is het alweer tijd om de klok te verzetten. Heerlijk, de lente breekt aan! Wanneer het mooier weer wordt en we steeds dichter bij de zomer komen, wordt het natuurlijk ook weer tijd om de tuin zomerklaar te maken. Het belangrijkste? Zorgen dat je gazon er “spik en span” bij ligt. Hoe je daarvoor zorgt? Ga er vandaag nog mee aan de slag!

Gazon aanleggen

Wil je gras bijzaaien? Dan kun je dat eigenlijk alleen in april en mei. Het duurt vervolgens minstens zes weken voor je een mooi, egaal gazonnetje hebt liggen. Dat wil je natuurlijk niet, want stel nu dat het in april of mei meteen al buiten-zit-weer wordt… We zeggen daarom: gebruik graszoden! Graszoden!

De voordelen van graszoden

De voordelen van graszoden ten opzichte van graszaad zijn groot. Graszoden kan je namelijk het hele jaar door leggen. Zelfs als het vriest zou het kunnen, al raden we dat dan net weer niet aan. Een ander belangrijk voordeel van graszoden is dat je gazon ineens klaar is na een middagje tuinieren. Dat is bij graszaad wel anders. Immers, daar zie je pas na een paar weken het effect van je werk. Graszoden halen je bij een handelaar, tuincentrum of bouwmarkt. Net als vrijwel alles tegenwoordig, kun je graszoden ook gewoon op internet bestellen.

Graszoden kosten tussen de 1,50 en 2 euro per vierkante meter. Graszoden zijn daarmee wel wat duurder dan graszaad. Waar je bij het inzaaien van gras voor een paar euro al klaar bent, ben je met graszoden al snel een paar tientjes kwijt voor een gemiddeld gazon. We verwachten alleen dat dat voor het gros van Nederland gemakkelijk te missen is, en daarom zeggen we: kopen die graszoden!

Good luck, geniet van de lente alvast!

Over de auteur