Het juiste bed voor een goede nachtrust

goede nachtrust

Iedereen wil natuurlijk heerlijk uitgerust wakker worden. Na een nachtje slapen, wil je fris en fruitig je bed uit springen en de dag beginnen. Helaas is dit voor veel mensen nog een illusie. Zij worden duf en moe wakker, en op deze manier de dag beginnen is niet zo fijn. Ze zeggen niet voor niets: een goed begin is het halve werk.

Het belang van een goede nachtrust

Als je de dag goed begint, zal dit dus zorgen voor een fijne dag en veel productiviteit. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen in je omgeving. Je hebt namelijk meer energie voor de mensen in je omgeving, je familie en je vrienden. Ook op het werk zal het zorgen voor een beter resultaat of een hogere productiviteit. Als je nou bij de groep mensen hoort die de dag duf en moe beginnen, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het zou kunnen liggen aan je bed, dit kan bijvoorbeeld oud en versleten zijn. Maar misschien heb je je bij de aanschaf van je bed niet goed laten voorlichten om een bed te kiezen wat bij je past. Bij een beddenspeciaalzaak lichten slaapspecialisten je graag voor over de keuze voor de juiste boxspring, matras, lattenbodem of dekbed. Slecht slapen kan echter nog veel meer redenen hebben, zoals stress, een slechte slaapomgeving of je eigen leefpatroon.

Een nieuwe boxspring

Als je bed al aardig wat jaartjes meegaat, is het verstandig om eens na te denken over de aanschaf van een nieuw bed. Als je bed en je matras te oud zijn, is de vering er waarschijnlijk ver uit. Hierdoor wordt je lichaam tijdens je slaap niet meer goed ondersteund door je bed en je matras. Een nieuwe matras of een geheel nieuw bed kan in dit geval uitkomst bieden.

Sommige mensen vinden een boxspring bed heerlijk liggen en buiten dat ziet het er ook nog eens chic en mooi uit in je slaapkamer. Een goede boxspring veert mee met de contouren van je lichaam. Hierdoor wordt de druk weggenomen en kan je lichaam heerlijk ontspannen. Overdag kun je zelf een andere houding aannemen als deze niet helemaal goed is. ‘s Nachts in je slaap kan je lichaam dit niet zelf, en dan neemt je bed deze taak over. Je boxspring zorgt in dit geval voor de juiste houding van je lichaam en zorgt ervoor dat je spieren zich ontspannen. Hierdoor kun je heerlijk uitrusten en sta je de volgende ochtend op met een enorme lading energie. Een boxspring is meestal wat hoger dan een ander bed, hierdoor ziet het er aantrekkelijk uit om lekker neer te ploffen. Verder kun je je boxspring leuk aankleden met een dekbed en een aantal bijpassende kussens. Hierdoor creëer je een gezellige uitstraling en kun je het laten passen bij de inrichting van de rest van de slaapkamer. Soms kun je zelfs je eigen boxspring zelf samenstellen, hierdoor is deze helemaal naar wens. Zowel qua uiterlijk als qua slaapcomfort.

Lattenbodems

Misschien gaat je voorkeur wel helemaal niet uit naar een boxspring, maar naar een nieuwe lattenbodem. Dit kan ook een hele goede keus zijn, als je maar een keuze maakt die bij je past. Tegenwoordig kun je zelfs de latjes afzonderlijk op verschillende hoogtes laten leggen. Met deze techniek worden de latjes precies zo geplaatst dat ze meeveren met je lichaam. Bijvoorbeeld bij je schouder moeten de latjes iets lager liggen, omdat daar een drukpunt kan ontstaan. Verder is de keuze voor een goede matras erg belangrijk bij een lattenbodem. Als je een matras kiest die goed bij je lattenbodem past, ontstaat hier de perfecte samenwerking en kun jij genieten van een goede nachtrust.

Informatie of advies nodig? Bel dan eens naar de Been te Etten-Leur of ga langs in de showroom: http://www.debeen.nl/