Het belang van een goed matras

matrasaanhuis.nl

De gemiddelde Nederlander slaapt ongeveer acht uur per dag. Dat is ongeveer een derde deel van het leven. Het is dus erg belangrijk dat je op een goed matras ligt. Als je niet lekker slaapt, heeft het immers veel invloed op de rest van je leven. Wat is eigenlijk een goed matras en waarom is het zo belangrijk dat een matras goed ligt?

Het belang van een goed matras

Het is erg belangrijk dat je matras goed ligt. Wanneer je goed kunt slapen op een matras, krijg je voldoende nachtrust. Wanneer je dus niet op een goed matras slaapt heeft dit invloed op je nachtrust. Dit zorgt ervoor dat je overdag jezelf slecht kan concentreren, snel moe bent, de bekende dip krijgt in de middag en waarschijnlijk ook veel behoefte hebt aan ongezond eten.

Wat is een goed matras?

Iedereen is het er wel over eens dat je dus moet slapen op een goed matras. Maar wanneer is een matras eigenlijk goed?
1. Een matras dient voldoende aanpassingsvermogen te hebben aan je lichaam. Dit zorgt ervoor dat het fijn ligt.
2. Het matras dient stabiel te zijn. Wanneer het niet stabiel is, kan het zo zijn dat je partner gestoord wordt in zijn of haar slaap wanneer jij aan het draaien bent.
3. Het matras moet genoeg vocht kunnen doorlaten. Wanneer een matras hier niet tot capabel is, is de kans groot dat je wakker wordt in je eigen zweet.
4. De kern van de massa moet meer dan tien centimeter dik zijn. Dit heeft ook te maken met het comfort.

Verschillende soorten matrassen

Helaas is het niet zo dat er één bepaald matras is dat schikt voor iedereen. Slapen is heel persoonlijk. Iedereen heeft dan ook andere voorkeuren. Het is dus lastig om te zeggen welk matras het best is.

Ben jij dus ook op zoek naar een nieuw matras? Wil jij ook heerlijk kunnen liggen ’s nachts? Kijk dan eens op Matrasaanhuis.nl en bestel ook jouw heerlijke matras.