Vrouwen die verbouwen (maar wel veilig)

Vrouwen die verbouwen

It’s a mans world? Nee hoor, vrouwen en verbouwen, dat gaat goed samen. De tijd om een man te vragen om te helpen met verbouwen is verleden tijd. Een vrouw pakt even handig een boormachine op en kan zelf met spijkers overweg. Verbouwen is geen probleem. Het belangrijkste is om veilig aan de slag te gaan. Voorkom zere vingers, bloedingen en hevige blessures tijdens het verbouwen door veilig aan de slag te gaan. Hoe werk je precies veilig tijdens het verbouwen? Wij hebben de beste tips en trucks voor veilig bouwen op een rijtje gezet.

Orde en overzicht

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker tijdens het verbouwen. De kans dat je je snijdt aan een mesje dat ergens rondslingert gebeurt al snel. De beste tip om veilig te (ver)bouwen is om voor orde en overzicht te zorgen. Laat je spullen niet overal rondslingeren en ruim aan het einde van de bouwdag alles weer netjes op. Let de mesjes bij de mesjes en hamers bij de hamers. Laat elektrische apparatuur nooit alleen achter in het stopcontact. Berg na gebruik alle spullen weer netjes om zo veel ongevallen te kunnen voorkomen.

Dames werkschoenen

Een plak dat los zit, een hamer dat uit je handen valt, jouw voeten zijn dankzij zwaartekracht een target voor alles wat naar beneden komt vallen. Goede werkschoenen zijn daarom essentieel. Dames werkschoenen zijn net zoals heren werkschoenen verstevigd waardoor dit schoeisel goed tegen een stootje kan. Ga je aan de slag? Zorg dat je goed schoeisel draagt om zo jouw voeten en tenen te besparen.

Handschoenen en helm

Handschoenen en helmen zijn echte aanraders voor de veiligheid. Bescherm jouw hoofd met een sterke bouwhelm. Handschoenen zijn perfect bij alle verbouwklussen. Je voorkomt splinters in je handen en tijdens het verven voorkom je dat je lang de verf van jouw handen af moet boenen.

Vrouwen kunnen verbouwen! Ga aan de slag en creëer jouw droomhuis. Doe dit wel veilig en neem de gewenste voorzorgsmaatregelen zoals goede dames werkschoenen, handschoenen en een helm. Veel ongelukjes tijdens het verbouwen kun je voorkomen door orde en overzicht in jouw werk en gereedschap te creëren.