Ben je een echte klusser? Dan kun je natuurlijk niet zonder een hoogwaardige en stabiele ladder of een steigers van de hoogste kwaliteit. Wel is het zo dat de ene klus om een ander soort steiger of ladder vraagt dan de andere klus. Om je wat meer wegwijs te maken zetten we de verschillen tussen de ladder, de rolsteiger en de kamersteiger alvast even voor je op een rijtje. Voor het aanschaffen van de ladder of steiger kun je ook online op steeds meer plaatsen terecht, zoals onder andere bij steigerverkoop.nl.

De handigste ladders voor elke klus

Ladders zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. In de meeste gevallen zijn ze gemaakt van hoogwaardig aluminium, waardoor ze redelijk lichtgewicht en toch bijzonder stevig zijn. Je kunt kiezen voor ladders met rechte of gebogen sporten. Het meest rechttoe rechtaan model is de enkele ladder. De tweedelige ladder bestaat uit twee delen die met een knik aan elkaar vastzitten. Driedelige ladders lijken hier sterk op, maar hebben daarnaast aan één kant een extra, verschuifbaar gedeelte. Op deze manier kun je tevens goed in de hoogte werken. Daarnaast zijn er ook nog vouwladders, die aan beide kanten verstelbaar zijn. Op deze manier zijn ze optimaal in te zetten op smalle en krappe plekken en op locaties waar de ondergrond ongelijk is.

Rolsteigers: robuust en stabiel

Rolsteigers zijn met name ideaal bij grotere klussen waarbij je meer plek hebt. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen of renoveren van de gevels. De rolsteiger is verkrijgbaar in diverse formaten en heeft in vergelijking tot de eenvoudige ladder een stuk meer ruimte nodig. Rolsteigers zijn goed stabiel vast te zetten en kunnen worden voorzien van leuningen, zodat je extra veiligheid creëert.

Kamersteigers: het gemak van de rolsteiger, maar dan een stuk compacter

Als je wel wilt werken vanaf een stabiele en veilige basis, maar niet veel ruimte beschikbaar hebt is een kamersteiger een goede keuze. Dit type steiger is compacter en hierdoor ook geschikt voor binnenshuis. Zo kun je hem onder meer inzetten bij werkzaamheden aan je plafond. Ze zijn modulair uit te bouwen, zodat je altijd de juiste werkhoogte bereikt.

Over de auteur