Jullie verwachten een kindje en zijn bezig met de voorbereidingen hiervoor. Als eerste is het belangrijk om de babykamer in orde te maken en alles bij de hand te hebben wat je nodig hebt als je kindje er straks echt is. Wil je zelf je babykamer bij elkaar zoeken of ga je voor een compleet ingerichte babykamer. Ook qua stijl is er veel keuze, je kunt gaan voor modern, klassiek of voor een bepaald thema kiezen.

Compleet ingerichte babykamers

Een compleet ingerichte babykamer bestaat altijd uit een kast, een commode en een ledikant of babybedje. Vaak heb je wel de mogelijkheid om nog wat extra accessoires erbij te kopen. Denk hierbij aan een comfortabele stoel waar je je baby de borst of de fles kunt geven.

Veiligheid voor alles

Veiligheid voor je baby is erg belangrijk, daarom gelden er Europese richtlijnen voor meubelen in babykamers. Er mag maximaal 6,5 cm afstand zitten tussen de spijlen van een ledikant. Dit om te voorkomen dat je baby vast komt te zitten tussen de spijlen. Ook mag er geen gebruik gemaakt worden van schadelijke lakken en dienen er geen scherpe uitstekende delen aan meubelen voor in de babykamer te zitten.

Ledikant

Erg praktisch en handig is een ledikant met een verstelbare bodem. Zo hoef je minder ver te reiken als je je baby uit bed haalt en erin legt. Ook de hoogte van de commode is erg belangrijk om bij het verschonen en verzorgen van je baby gemakkelijk en recht te kunnen staan. Schaf een ledikant met doorgroeimogelijkheden aan, zo kun je jaren vooruit. De meeste mensen kopen een ledikant van 60x120cm, maar tegenwoordig zijn ze ook in een maat van 70x140cm te verkrijgen. Dit ledikant van 70x140cm is om te bouwen tot juniorbed en te gebruiken tot 6 jaar. Je kunt ook een meegroeibed aanschaffen, deze zijn te koop vanaf 60×120 cm, en zijn om te bouwen tot juniorbed en zelfs tienerbed, zodat je jaren en jaren vooruit kunt, zonder dat je een nieuw bed hoeft aan te schaffen.

Overige tips

Bedenk goed wat er qua grootte in de babykamer past. Hou hierbij rekening met de grootte van de babykamer, het moet niet te vol komen te staan. Ook de plaats van de meubelen is erg belangrijk, ga na of je overal goed bij kunt en of er niets in de weg staat. Kies neutrale kleuren voor de meubilering van je babykamer, beter is het om kleur te geven aan de kamer met behulp van accessoires of eventueel kinderkamer behang te nemen.

De leukste interieur stukken en accessoires vonden we bij CozyKidz. Zij verkopen onder meer unieke kinderkamer meubelen.

Contactdetails
Adres: Arnoudstraat 20-D, 2182 DZ Hillegom, Nederland
Telefoon: +31 85 065 6434
E-mail: info@cozykidz.nl

Een van de meest recente toevoegingen is overigens het merk genaamd House Doctor. Zo vind je bij CozyKidz o.a. de toffe House Doctor vloerkleden. Echt een aanrader. Overigens bestel je hier voor vier uur in de middag dan heb je de producten al volgende dag in je kinderkamer staan.

Over de auteur