Perfecte zonwering door screens

Zoek je een stijlvolle zonwering, die weinig ruimte inneemt en niet tevveel licht wegneemt? Zonwering screens beweeg je langs je raam omhoog en omlaag tussen twee zijgeleiders. De constructie is te vergelijken met die van een rolgordijn, maar dan aan de buitenkant. Omdat zonwering screens strak naar beneden hangen heb je buiten langs het raam meer loopruimte. Screens houden 85 procent van het zonlicht tegen en veel zonnewarmte, omdat de ramen direct bedekt zijn. Je kunt naar buiten blijven kijken en toch van buitenaf niet gezien worden.

Zonwering screens en rits- of zipscreens

Bij gewone zonwering screens zit het doek los in de geleiders en bij zipscreens sluiten de zijgeleiders met een rits het doek in. Hierdoor zijn ritsscreens beter bestand tegen wind en hoor je het doek en de onderlat niet klapperen. Verder zijn ze uitstekend geschikt om insecten buiten te houden. Ritsscreens zijn alleen met een elektrische schakelaar of afstandsbediening te gebruiken in tegenstelling tot gewone zonwering screens, die je ook handmatig kunt bedienen. Met een speciale bij te bestellen Somfy Tahoma box kun je zelfs via je telefoon overal ter wereld je ritsscreens bedienen of een planning daarvoor instellen. Als je zelf meet en monteert, eventueel met advies of aanwijzingen, en je de zonwering screens op maat thuiskrijgt, ben je voordeliger uit.

Voordelen van zonwering screens

Zonwering screens zijn zodanig geperforeerd dat je van binnen naar buiten kunt kijken, maar niet andersom. Ze houden de warmte van buiten tegen, zodat je geen airco of ventilator hoeft aan te schaffen. Omdat je eventueel de ramen open kunt houden hoor je gewoon de geluiden van buiten en voel je je minder binnengesloten. Het materiaal is schimmelbestendig, brandvertragend en eenvoudig schoon te maken met een sopje. Wanneer zonwering screens omhoog zijn zie je ze nauwelijks zitten in tegenstelling tot rolluiken of valschermen. Neergelaten bieden ze een strakke en fraaie aanblik, passend bij moderne huizen. De kleuren van de omkasting passen bij populaire RAL verftinten, denk aan crème, antraciet, bosgroen of staalblauw. De kleur van de doeken kun je ook aanpassen aan de rest van het huis. Bestel eventueel een kleurstaal vooraf om het effect te zien. Of je nu een nieuw huis betrekt of een verbouwing plant, zonwering screens voor buiten zijn een handige, compacte, fraaie en energiebesparende aanschaf.