Rieten manden: decoratief en praktisch in één!

Elke landelijke woning heeft nood aan goede decoratie, maar die is niet altijd eenvoudig te vinden. Er bestaan immers zoveel verschillende mogelijkheden, dat de zoektocht naar goede decoratiestukken vaak een hele opdracht is.

Wil je je interieur echter een extra dimensie geven, dan zijn rieten manden perfect. Dergelijke manden bieden het voordeel dat ze zowel praktisch als mooi zijn – en dat is precies wat je nodig hebt om de sfeer van een ruimte een niveau hoger te tillen!

Rieten manden, voor elk wat wilsrieten manden

Natuurlijk is de ene rieten mand te andere niet, zoveel is zeker. Op zoek gaan naar het juiste exemplaar voor jouw interieur is dan ook belangrijk. Als je dat doet, dan houd je best rekening met deze factoren:

1. Het soort riet

Veel mensen weten dit niet, maar rieten manden komt in uiteenlopende soorten. Als je het beste uit je inrichting wil halen, dan kies je best voor een rieten mand die bij de kleuren van de inrichting past. Zo kan je bij een landelijk interieur met veel grijstinten (zoals natuurstenen) kiezen voor een rieten mand die in eenzelfde kleur komt. Bij een interieur met veel bruin en beige is een gelijkaardige mand dan weer beter.

2. Het formaat van de mand

Ook is het belangrijk dat je het juiste formaat rieten mand kiest. Naast een decoratiestuk is een dergelijke mand immers ook een praktische uitbreiding van de kamer. Zo kan je er kleine of grote spullen in bewaren, ofwel in de slaapkamer, de woonkamer of de keuken. Heb je een grote opslagplaats nodig voor dekens, kussens en andere zaken, dan kies je beter voor een iets ruimere mand. Een kleine mand is dan weer perfect als je kleine spullen, zoals magazines, wil kunnen bewaren!

3. De prijs van de mand

Het spreekt voor zich dat rieten manden ook in verschillende prijsklassen komen. Hoewel de kostprijs niet zo erg veel zal variëren, is het toch belangrijk daar aandacht aan te besteden. Het zou immers jammer zijn dat je te veel betaalt. Afhankelijk van de aanbieder, het formaat, het soort riet en de afwerking van de mand kan je een andere prijsklasse verwachten. Ga dus op zoek naar het exemplaar dat aan al je verwachtingen voldoet én binnen je budget past!