5 tips om de buitenkant van je huis op te frissen

Tijdens de herfst en winter heeft je huis veel te verduren gehad door de verschillende weersomstandigheden. Daarom is het goed om je huis tegen het voorjaar een opfrisbeurt te geven. Zo geniet je tijdens het voorjaar en de zomer van een fris uitziend huis. In dit artikel lees je 5 handige tips om de buitenkant van je huis op te frissen.

Check je kozijnen

Je kozijnen zijn vatbaar voor beschadigingen, zeker als ze van hout zijn. Controleer daarom of er houtrot is ontstaan in de kozijnen en of de verf nog in goede staat is. Houtrot repareer je eenvoudig zelf of je schakelt er schilder voor in die ook meteen je schilderwerk vernieuwt. Wil je minder omkijken naar je kozijnen? Overweeg dan over te stappen op stalen kozijnen. Deze kozijnen hebben minder onderhoud nodig en hebben een langere levensduur.

Controleer je zonwering

Of je markiezen hebt of een uitvalscherm, zodra het lentezonnetje begint te schijnen wil je dat je zonwering goed werkt. Kijk goed of je zonwering nog recht hangt en of de bediening het nog voldoende doet. Is je zonwering vies geworden? Dan zijn er verschillende soorten schoonmaakmiddelen verkrijgbaar om je zonwering schoon te maken. Zo geniet van van de zomer in de tuin van schone, werkende zonwering en hou je de hitte van de zon buiten je huis.

Controleer de dakgoten

Tijdens de recente stormen kan het zijn dat er takken en bladeren in de dakgoten terecht zijn gekomen, waardoor je dakgoot verstopt raakt. Het is daarom een goed idee om je dakgoot schoon te maken en te controleren op eventuele beschadigingen. Mocht er teveel water in je dakgoten blijven hangen, dan kan dit zorgen voor beschadigingen aan je gevel.

Maak je gevel schoon

Is er tijdens de wintermaanden wat groene aanslag op je gevel ontstaan? Maak zelf een schrobmiddel of koop een kant-en-klaar reinigingsmiddel in de winkel. Met het schoonmaakmiddel en een borstel maak je eenvoudig je gevel schoon. Als de aanslag hardnekkig is en je aan de slag gaat met een hogedrukspuit, is belangrijk om op te letten dat je je kozijnen niet beschadigt. Zo geef je je gevel een frisse en schone uitstraling.

Door de buitenkant van je huis op te frissen, geniet je in de zomermaanden van je tuin en van een fris ogend huis.