De interieurtrends van 2018

Zoals elk jaar komen zijn er ook in  2018 weer allerlei verrassende interieurtrends. Als je de look en feel van je woning een niveau hoger wil tillen, dan is het altijd interessant om mee te zijn met die trends. Op die manier creëer je een inrichting die niet enkel stijlvol en modern is, maar die ook aan je wensen voldoet, gezellig en comfortabel is.

Wat zijn nu de interieurtrends van 2018? Hier onder hebben we drie leuke woontrends beschreven die worden herkend door toonaangevende woonwinkel Goossens Wonen en Slapen.

De leukste trends van 2018

  1. Modern en toch gezellig, met Quest

Een van de populairste trends van dit jaar is de zogenaamde Quest trend, waarbij de nadruk vooral ligt op het creëren van een strakke, moderne look. Niettemin wordt er ook gebruik gemaakt van natuurlijke elementen zoals plantjes, bloemen, natuurstenen tegels, enzovoort. Het is dus eigenlijk een combi van modern en landelijk.

Je kan een gelijkwaardige stijl creëren door te gaan voor strak, sober meubilair, aangevuld met leuke, verfrissende decoratie. Op die manier heb je het beste van twee werelden!

  1. Explorer, voor de landelijke woning

Een andere populaire trend is Explorer. Deze inrichting kenmerkt zich vooral door het gebruik van natuurlijke, warme kleuren en decoratie en meubilair in uiteenlopende stijlen. Er wordt veel gebruik gemaakt van houten tafeltjes, kasten en stoelen, en decoratie bestaat vooral uit landelijk ogende schilderijen, muren en plafonds die in boskleuren zijn geschilderd, enzovoort.

Deze stijl oogt echter allesbehalve ouderwets, doordat de kleuren slim op elkaar zijn afgestemd. Daarbij bevinden er zich wel degelijk moderne indrukken in de inrichting, zoals een parketvloer en Scandinavische meubelstukken.

  1. Balans met de Ritual woontrend

De Ritual woontrend, die zich onderscheidt van alle andere door het gebruik van onbewerkte decoratiestukken die uit verschillende culturen afkomstig zijn. Teak houten meubilair, een 18e eeuwse theepot en houten krukken die lijken alsof ze uit de oertijd komen, allemaal vormen ze de basis van deze opvallende stijl.

Het is hierbij vooral belangrijk te kiezen voor volle, warme en gezellige kleuren en meubilair. Ook tapijten en wandbekleding zijn eerder sober, maar geven de ruimte wel een unieke look. De perfecte stijl voor zowat elke seizoen!