Goede deurklinken belangrijk voor een veilig huis

Het is een kleine aankoop, maar deurklinken spelen een sleutelrol bij het veilig houden van uw huis en het beveiligen van uw privacy door het hele huis. Behalve dat ze functioneel zijn, kunnen deurklinken ook de inrichting van een kamer verbeteren. 

Wat u ook zoekt in een deurknop, het vinden van de juiste zal gemakkelijker zijn als u een duidelijk idee hebt van waar u naar moet zoeken. We helpen u graag het beste type handvat, hendel of klink voor uw deuren te vinden. 

Soorten deurklinken 
Verschillende deurklinken zijn handig voor verschillende doeleinden. Eén van de eerste dingen die u moet bepalen bij uw zoektocht naar een deurklink het type dat u nodig hebt.Er zijn twee hoofdcategorieën van deurklinken: voor deuren binnen een huis en voor deuren aan de buitenkant van een huis. Binnen elke categorie is er ook een aantal subtypes van klinken. 

Binnendeurklinken 
De knoppen van de binnendeur zijn ontworpen voor gebruik in deuren die zich in een huis bevinden. Dat is nog steeds een vrij brede categorie, omdat dit alle slaapkamers, badkamers, bijkeuken en kasten omvat. Daartoe behoren: 

• Privacydeurklinken 
Elke deur in je huis waar je een slot voor wilt zou een privacyknop moeten hebben. Deze worden het meest gebruikt in slaapkamers en badkamers en dienen om te voorkomen dat kamergenoten of familieleden per ongeluk op ongelegen momenten binnenkomen. Ze bevatten geen sleutel, alleen een slot op de knop zelf. Deze sloten zijn niet veilig genoeg om potentiële indringers buiten te houden, dus ze moeten niet worden gebruikt voor buitendeuren. 

• Doorgangsklinken 
Doorgangklinken worden vaak gebruikt in elke kamer waar privacy niet belangrijk is, zoals kasten of gangen. Er zit geen slot op, maar je draait nog steeds aan de hendel om de deur te openen. 

• Dummy-knoppen 
Dummy-knoppen kunnen op doorgangsklinken lijken, maar dit zijn knoppen die je niet echt hoeft te draaien om te gebruiken. Ze worden vaak gebruikt op kasten of apparaten die geen vergrendeling nodig hebben om te openen, maar waar het hebben van iets om vast te houden bij het openen extra gemak toevoegt. Deze mogen alleen worden gebruikt in gevallen waarin een deurknop niet strikt vereist is, maar een deurknop is decoratief of voegt een beetje gemak toe. 

Buitendeurklinken 
Buitendeurklinken hebben een veel grotere klus dan binnenin. Ze zijn de belangrijkste barrière in de meeste huizen tussen het huis en iedereen die er niet welkom is. Een externe deurklink moet sterk en betrouwbaar zijn en een slot hebben dat goed werkt.Er zijn twee hoofdopties binnen deze categorie: 

• ingetoetste ingangsknoppen 
De meest gebruikelijke optie voor buitendeurklinken zijn ingetoetste instapknoppen. Met dit type deurknop worden sleutels gemaakt voor elke bewoner die in het unieke slot passen, zodat iedereen die niet over de juiste sleutel beschikt, buiten blijft.Toetsen met ingangen kunnen van binnen of van buiten worden vergrendeld. Ze hebben meestal een sleutel nodig om van buiten te vergrendelen, maar meestal niet van binnenuit. Sommige ingetoetste knoppen voor toegangsdeuren zijn voorzien van vergrendelingen met een nachtslot voor extra beveiliging. 

• sleutelloze toegang 
Een modernere optie die steeds populairder wordt, is sleutelloze toegang. Deze omvatten een veilige vergrendeling, maar in plaats van een sleutel te gebruiken om ze te vergrendelen en ontgrendelen, heeft het een numerieke code die vooraf is ingesteld of is slimme technologie de juiste oplossing. Deze opties zijn handig voor iedereen die geneigd is hun sleutels te vergeten of die het gemakkelijker willen maken om meer vrienden en familie binnen te laten komen zonder veel extra sleutels te maken.