Een checklist voor als je gaat verhuizen

verhuizen checklist

Verhuizen, het is nogal een gebeurtenis. Er komt heel veel op je af. Er is echter geen reden tot paniek als je op tijd met de voorbereidingen begint. We geven je een aantal tips. Sommige zijn van belang voor de periode ruim vóór de verhuisdag, andere voor de dagen net ervoor.

Twaalf tot acht weken van tevoren

Wat je bijvoorbeeld ruim van te voren moet regelen: offertes vragen bij minstens twee verhuisbedrijven (dat scheelt geld), vrienden vragen of ze mee helpen (straks zijn ze druk, druk) en al je contracten doornemen. Welke aanbieders neem je mee en voor welke dienst neem je nieuwe? Denk hierbij aan energie, telefoon maar ook verzekeringen. Leg ook alvast een lijst aan met mensen, instanties en organisaties die je een adreswijziging moet sturen. Tussentijds vul je die aan als je weer iets te binnen schiet. Neem in je nieuwe huis alle afmetingen op en ga op zoek naar vloerbedekking en gordijnen, die hebben immers een flinke levertijd. Begin alvast met grof opruimen: gooi weg waar je al jaren niet naar hebt omgekeken.

Heb je kinderen? Zo ja, dan is een nieuwe school zoeken één van de eerste to do’s uiteraard!

Acht tot vier weken voor de verhuisdatum

Huur, indien nodig, tijdelijke opslagruimte. Zorg dat je voldoende verhuisdozen hebt. Begin met het doorgeven van je nieuwe adres. Huur alvast een busje als je (deels) zelf verhuist. Begin alvast met het inpakken van spullen die je toch niet meer gebruikt. Dat scheelt je straks een heleboel werk. Let op: schrijf altijd (!) op het etiket naar welke ruimte het straks moet.

Vier tot twee weken van tevoren

Regel opvang voor de kinderen en/of dieren, voor zover nodig natuurlijk. Breng de eerste spullen naar de tijdelijke opslag. Koop afzetlint waarmee je straks parkeerruimte vrij houdt bij je oude én je nieuwe huis. Niets vervelenders dan een huis dat tijdens de verhuizing minder makkelijk bereikbaar is. Bedenk waar je rond de verhuizing slaapt.

Twee weken tot net voor de verhuisdag

Pak steeds meer spullen in. Demonteer meubels en dergelijke die je niet meer gebruikt.

Kort voor de verhuizing

Koop eten en drinken voor de verhuisdag. Pak de allerlaatste spullen in. Houd apart wat je zeker bij de hand moet hebben of meteen in je nieuwe huis nodig hebt. Lijstjes werken erg handig.

We wensen jou een prettige en soepele verhuizing.