Wist u dat een groot deel van de inbraken plaatsvindt via de tuin van woningen? De tuin is over het algemeen een rustige plek, waar inbrekers in alle rust hun gang kunnen gaan. Dit geldt zeker voor de zomerperiode, als er buiten kostbare tuinmeubels worden gezet of men spullen in een tuinhuisje opslaat om de volgende dag weer te kunnen gebruiken. Een tuinhuisje of schuttingdeur is vaak niet voorzien van krachtige sloten, waardoor deuren snel zijn opengebroken door een inbreker. Denkt u zich eens in, welke kostbare voorwerpen er uit uw tuinhuis of van uw terras kunnen worden meegenomen door ongewenste bezoekers.

Beveilig uw tuin tegen inbrekers

Een van de nadelen aan een inbraak in uw tuinhuisje of bij diefstal van uw terras, is dat het erg lastig aan te tonen is dat er sprake is van diefstal. Vaak zullen er geen braaksporen op deuren op te merken zijn, omdat inbrekers bijvoorbeeld over een schutting kunnen klimmen. Dit maakt het soms lastig om de kosten voor de verloren voorwerpen vergoed te krijgen bij uw verzekeraar. In veel gevallen zullen verzekeringsmaatschappijen u vertellen dat u voorwerpen als tuinmeubilair of beelden beter vast had moeten zetten.

Om de kans op het verlies van voorwerpen van uw terras of uit een tuinhuisje zo klein mogelijk te maken, kunt u uw tuin beveiligen. Kies bijvoorbeeld voor camerabeveiliging in uw tuin, door elektronische camera’s te plaatsen op of rond een schuttingdeur. Op het moment dat inbrekers uw tuin binnenkomen, zullen zij direct gefilmd worden en is het makkelijker om eventuele schade vergoed te krijgen na een inbraak.

Afschrikwekkende werking van een camera

Niet alleen legt een elektronische camera de inbrekers in uw tuin vast, ook heeft camerabeveiliging vaak een afschrikwekkende werking. Inbrekers willen immers niet vastgelegd worden, omdat dit kans om gepakt te worden aanzienlijk vergroot. Een slotenmaker kan u helpen bij het vinden van de meest geschikte plek voor een elektronische camera in of rondom uw tuin.

Daarbij kan een slotenmaker u helpen bij het installeren van de elektronische camera’s, zodat u ervan verzekerd bent dat de beveiliging op de juiste wijze geïnstalleerd wordt. U moet er immers niet aan denken, dat de camerabeveiliging het af laat weten op de belangrijke momenten.

 

Over de auteur