Verzekeringen

verzekering

Een aantal verzekeringen zijn belangrijk om te hebben. Je kan een verzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij.

Soorten verzekeringen

Er bestaan verschillende soorten verzekeringen. Voor alles is er wel wat. Hier zijn er een aantal. Er bestaat bijvoorbeeld een inboedelverzekering, dit is een verzekering voor al het meubilair en andere dingen die in je huis staan. Hier vallen geen spullen onder die buitenshuis staan.

Ook bestaat er een woonverzekering, dit is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering, een opstalverzekering is een verzekering die schade dekt aan je huis. Dit is voor als er bijvoorbeeld brand ontstaat of water- of stormschade, maar ook als er schade aan je huis ontstaat door inbraak.

Er is ook een zorgverzekering, die verzekerd de kosten als je naar de dokter of naar het ziekenhuis moet.

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die je nabestaanden beschermt tegen financiële problemen als je (plotseling) komt te overlijden. Een nabestaandenverzekering is hetzelfde, alleen met een scherper tarief. Een levensverzekering is een combinatie van een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.

De uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van je uitvaart dekt (crematie of begrafenis). Met een spaarverzekering kan je geld opzij zetten waar je niet aan kan zitten. Dit zal dan ongeveer voor 10 jaar zijn. Dat betekent dat je 10 jaar lang niet aan dat geld kan zitten.

Er bestaan ook nog verzekeringen voor in het verkeer. Namelijk de WA-verzekering. Deze is verplicht. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering houdt in dat als je als bestuurder zijnde bij iemand anders schade aanricht, door bijvoorbeeld tegen hem/haar op te botsen, deze schade wordt vergoedt door de verzekering zodat je de schade dus niet zelf hoeft te betalen.

Er is ook nog een WA- + cascoverzekering. De WA staat hier nog steeds voor Wettelijke Aansprakelijkheid en betekend nog steeds hetzelfde, want deze is natuurlijk verplicht. Als je er een cascoverzekering bij neemt, betekend dit dat als er schade aan jouw voertuig wordt aangericht, deze ook wordt verzekert.

Verzekering opzeggen

Stel, je hebt een verzekering maar wil deze opzeggen. Hoe moet dat eigenlijk?

Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. Je kan naar de website gaan van de maatschappij waar je verzekering loopt. Ook kan je bellen naar de maatschappij. Een fax sturen is ook nog een manier om je verzekering op te zeggen.