Hekwerk plaatsen rondom uw tuin

sierhekwerken

Hoewel u vanzelfsprekend hoopt dat het u nooit zal overkomen, vinden er jaarlijks enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland. Denkt u zich eens in wat er uit uw woning gestolen kan worden, of bedenkt u zich eens welke gevaarlijke situaties er kunnen ontstaan als u op het moment van de inbraak thuis bent. Veel mensen denken bij het beveiligen van hun woning tegen een inbraak vaak direct aan het installeren van sloten op ramen en deuren, maar de beveiliging van een huis gaat verder dan dat! Veel inbrekers komen namelijk uw woning binnen via de tuin, daarbij kan een inbreker via de tuin bij de voorwerpen in een tuinhuisje of op uw terras komen.

Uw tuin beter beveiligen

Doordat inbrekers in uw tuin vaak rustig hun slag kunnen slaan, de kans is immers klein dat ze worden opgemerkt, is het belangrijk om uw tuin op een goede manier te beveiligen. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsen van hekwerk rondom uw tuin. U heeft hierbij de keuze uit een breed scala aan vormen van hekwerk, denk aan een natuurlijke vorm met planten en bomen, een metalen of ijzeren hekwerk, een schutting, enzovoorts. Welk type hekwerk u ook kiest, kies voor hekwerk met slot en grendel! U wilt immers voorkomen dat inbrekers ergens via het hekwerk uw tuin binnen kunnen komen.

Vaak zit er bij een schuttingdeur een slot inbegrepen, zodat u het slot van binnenuit af kunt sluiten. Mocht u twijfelen over de kracht van een dergelijk slot, schakel dan de hulp van een slotenmaker bij u in de buurt in. Een slotenmaker heeft vaak een ruime expertise in het plaatsen van sloten op schuttingdeuren, zodat de kans op een inbraak via uw tuin verkleind kan worden.

Andere voordelen van hekwerk rond uw tuin

Wanneer u kiest voor een schutting of een natuurlijke vorm van een afrastering rond uw tuin, geniet u van meer voordelen dan enkel meer veiligheid. Met een dergelijke afrastering heeft u namelijk ook meer privacy! De buren kunnen uw tuin niet meer inkijken, waardoor u bijvoorbeeld in alle rust kunt genieten van de zon in de zomer.
Meer weten over hekwerk rond tuinen? Een slotenmaker