Wanneer u geregeld in de garage van uw woning werkt, kan het op herfst- en winterdagen behoorlijk koud zijn. Zeker wanneer uw garage los van de woning staat, is het vaak erg koud bij lage temperaturen buiten. Dit is niet gek, de isolatie van een schuur is vaak immers niet heel goed! Om ook in de herfst en winter enigszins comfortabel in uw garage te kunnen werken, is het plaatsen van een verwarming aan te raden. U heeft hierbij de keuze uit losse radiatoren en bijvoorbeeld een vloerverwarming. Een vloerverwarming plaatsen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Waarom voor vloerverwarming kiezen? vloerverwarming in de garage

Een van de voornaamste voordelen aan het laten plaatsen van vloerverwarming in uw garage, is de manier waarop vloerwarming een ruimte verwarmt. In tegenstelling tot een een gebruikelijke radiator, wordt de warmte over de gehele ruimte verspreid. Bij een radiator stijgt de warme lucht alleen aan de zijkant van de ruimte omhoog, doordat de radiatoren hier vaak geplaatst worden. Dit is een relatief inefficiënte manier om ruimtes te verwarmen, zeker als de isolatie van de ruimte slecht is.

Door vloerverwarming onder de vloer van uw schuur te laten installeren, stijgt de warme lucht door de gehele ruimte omhoog. Zo heeft u het ook in het midden van de ruimte warm en geniet u van een hoger rendement! Hoewel u dit in de ruimte zelf niet direct zal merken, merkt u het wel op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Twee belangrijke voordelen aan een vloerverwarming.

Vloerverwarming laten plaatsen

Het plaatsen van een vloerverwarming in uw schuur is vaak geen eenvoudige klus, zeker als u geen of nauwelijks ervaring heeft met het plaatsen van verwarmingselementen in woningen. Voor het plaatsen van vloerverwarming zal de vloer van uw schuur moeten worden opengehaald, zodat de verwarmingselementen onder een nieuwe vloer geplaatst kunnen worden. Veel loodgieters zullen u dan ook aanraden om over te stappen naar vloerverwarming, als u van plan bent om de schuur te verbouwen in de komende periode. Dit voorkomt dubbel werk en dus kosten!

Voor het laten installeren van vloerverwarming kunt u de hulp van een loodgieter bij u in de buurt inschakelen.

Over de auteur