Je interieur naar een hoger niveau tillen

Bij het faceliften, herinrichten of verbouwen van je woning denk je misschien niet direct aan een architectenbureau. Verbouwingskosten, graag zelf aan de slag gaan en een eigen visie kunnen zomaar een van je redenen zijn om hier niet voor te kiezen.

Wat je wél kunt doen is je laten inspireren: het Gooise architectenbureau Kabaz heeft bijvoorbeeld een portfolio waar je u tegen zegt. Voor de betaalbare variant kun je terecht bij designer Bertram Beerbaum, tevens de eigenaar van Kabaz. Met zijn zelf ontworpen productlijnen inspireert hij je om je eigen huis om te toveren tot een comfortabele en stijlvolle plek. Zijn productlijnen zijn als stoer – chic, rebels en een beetje eigenwijs te definiëren en daarbij denkt hij aan het milieu waarbij er alleen met natuurlijke en eerlijke materialen wordt gewerkt.

Ben je van plan je huis te faceliften, herinrichten of verbouwen? Kijk dan eens verder dan het plaatje: kijk naar het verhaal erachter. Je deurklinken (deurbeslag) moeten mooi zijn, een goede handdruk geven én daarbij moet het ontwerp in harmonie zijn met de bouw en indeling van het huis. Het lijkt misschien een onopvallend detail, maar kan de ruimte maken of breken. Een deurbeslag waar een verhaal achter zit zorgt ervoor dat je de ruimte op een andere manier gaat beleven.

Enkele merken waar Bertram zijn eigen productlijn heeft ontworpen:

Formani – een Nederlandse fabrikant van high-end deurbeslag. Formani by Bertram Beerbaum bestaat uit deurbeslag, raambeslag en meubelbeslag uiteraard ontworpen door Bertram Beerbaum. Wat maakt de ontwerpen dan speciaal? Het zogenaamde ‘hart’ van het ontwerp is cilindrische nek die de basis vormt. Op een zeer eigen manier wordt vervolgens het handvat bevestigd. De stoer – chique vormentaal zorgen voor de kracht in het ontwerp.

Upstairs traprenovatie – een trap wordt vaak gezien als iets noodzakelijks maar Bertram denkt daar anders over: hij ziet het als een object op zich. Voor zijn ontworpen trappenlijn ‘Stoer Chic’ koos hij voor heldere vormen en eerlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout en staal.

Borek – staat voor duurzame buitenmeubelen en het buitenleven. Het gevoel van genieten zie je terug in de parasols en buitenmeubelen van Borek. Borek zag de samenwerking met Bertram als een kans om een speciaal ontwerp om te zetten in een vormgeving met samenhang van materiaal en vorm. Allemaal samengevoegd in de ‘Geniet van het buitenleven’ collectie by Bertram Beerbaum.

Senso – ontwerpt innovatieve en naadloze vloeren en wanden, waarmee eenheid in interieurs en ruimtes wordt gecreëerd. Bertram bedacht samen met Senso nieuwe mogelijkheden. Voor ‘Polished Quartz’ werd vuurgedroogd kwarts met biopolyneer gemengd en daarna werd de vloer grof geschuurd. Zo ontstaat er een vloer met een robuuste uitstraling.

Zo zijn er nog een aantal bijzondere en inspirerende merken waar Bertram een samenwerking mee is aangegaan om zijn eigen collectie voor te ontwerpen. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je verbazen over wat er allemaal mogelijk is bij de facelift, herinrichting en verbouwing van jou droomhuis to be!

Waar moet je op letten bij verbouwen?

Mocht je ervoor kiezen om te gaan verbouwen kan het verstandig zijn om behalve de materialen ook te letten op wat het voor de rest betekent voor jouw huis. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om je huis uit te bouwen kan het verstandig zijn om te kijken naar de energierekening. Als er meer ruimte verwarmd moet worden wordt er namelijk ook meer energie (voornamelijk gas) verbruikt, hét moment om te beginnen met gasprijzen vergelijken op EasySwitch.nl. Met het switchen van energiecontract kan er gemiddeld wel meer dan 350 euro bespaard worden, wat een klein gedeelte van je mogelijke verbouwing alweer compenseert.

Een andere upgrade aan het huis kunnen zonnepanelen zijn. Een investering maar de verwachting is dat je dit binnen 10-15 jaar terugverdiend hebt, hierna profiteer je volop van je eigen zonnepanelen. Met een verwachte levensduur van 20 jaar en langer dus genoeg tijd om te genieten van “gratis” energie. Lees meer over zonnepanelen op https://www.easyswitch.nl/energie/energie-begrippen/zonnepanelen/.