5 tips bij het verhuizen

verhuisdoos

Verhuizen is niet iets wat je elke dag doet en je moet met veel dingen rekening houden. Je verhuist niet alleen jezelf, maar ook je meubels, spullen en herinneringen. Er komt bij een verhuizing veel kijken. Ga je binnenkort verhuizen? Lees dan deze onderstaande vijf tips door!

  1. Label de verhuisdoos: verhuizen is ontzettend chaotisch en alle dozen worden gewoon in de auto gezet. Als je de dozen labelt, weet je wat je in de verhuisdoos hebt gedaan. Hierdoor ben je minder kwijt na de verhuizing en kun je het ook gelijk in de goede kamer zetten. Ook is de kans kleiner dat de inhoud stuk gaat, als je weet dat het breekbaar is, ga je er al sowieso voorzichtiger mee om.
  1. Berg belangrijke papieren op: de belangrijke papieren moet je natuurlijk niet kwijt raken tijdens een verhuizing. Bewaar ze daarom op een goede plek, zodat je ze na je verhuizing weer kunt vinden.
  1. Zorg voor schoonmiddelen: je spullen kunnen tijdens een verhuizing vies worden en het nieuwe huis hoeft niet altijd schoon te zijn. Zorg daarom voor voldoende schoonmiddelen, zoals vuilniszakken, sponsen, bezem, veger en blik. Zo kun je schoon je nieuwe huis in.
  1. Geef je verhuizing door: na een verhuizing verandert je adres en dit moet je doorgeven aan familie, vrienden en instellingen. Vergeet het ook niet door te geven aan verenigingen, de huisarts en de tandarts. Als je een tijdschriftabonnement hebt, moet je het ook hier aan doorgeven, anders ontvang je je tijdschrift niet meer.
  1. Zorg voor overbrugging: na het verhuizen kom je aan in een lege woning. Je kunt dus nergens op zitten. Regel daarom bijvoorbeeld een paar tuinstoelen en een tuintafel, zodat je toch gewoon even kunt gaan zitten. Is wel zo lekker om even bij te komen na een verhuizing!