Wanneer je een schuifpui wilt plaatsen, is dat over het algemeen de goede beslissing om meer licht naar binnen te krijgen. Ook ben je, als hij eenmaal is geplaatst, dichter bij de natuur. Wanneer je hem tijdens de zomermaanden openzet loop je direct van binnen naar buiten en omgekeerd. Zo ben je meer meer verbonden met buiten. Het is dan net je woning buiten doorloopt. Wanneer je dus vindt dat je een te kleine woonkamer hebt, kan je door gebruik van een schuifpui de woonkamer ruimer laten ogen.

Meer licht in huis

Vooral het binnenvallen van het licht is voor veel woonkamers een mooi welkom. Dat is zeker het geval tijdens de koude wintermaanden.

Maar een schuifpui heeft nog meer voordelen. Wanneer een schuifpui is geplaatst, zal de meerwaarde van de woning stijgen. Gelukkig zijn tegenwoordig de prijzen van de schuifpuien behoorlijk in prijs gedaald. Dat is natuurlijk gunstig voor de persoon die een schuifpui wil aanschaffen.

De kunststof schuifpui zal je bovendien veel energie besparen. Altijd een prettig voordeel in deze financieel zware tijden.

Het plaatsen van een schuifpui is gelukkig een eenvoudig karwei. Alleen wanneer er een extra stalen balk moet worden geplaatst, zal het werk wat langer duren. Heerlijk dus meer licht en lucht naar binnen.

Weinig onderhoud van een kunststof schuifpui

Het aanbod van schuifpuien is behoorlijk groot. Je moet eerst de beslissing nemen of je een houten of een kunststof schuifpui wilt hebben. Een kunststof schuifpui is vaak wel wat duurder in aanschaf maar heeft toch wel belangrijke besparingen en voordelen. Een houten schuifpui zal men namelijk regelmatig moeten schilderen. Ga je dat dan ook nog uitbesteden, dan zijn hieraan behoorlijke kosten verbonden.

Een kunststof schuifpui is bovendien zeer handig in onderhoud. Zo nu en dan goed afstoffen en afnemen met een klein sopje is vaak al voldoende.

Bij Creon worden de kunststof schuifpui aangeboden met gelaagd glas aan de binnenzijde. Dit in verband met veiligheid. Ook kan er gekozen worden voor veiligheidsglas aan de buitenzijde.

Bekijk goed wat je van een schuifpui verwacht. De prijzen kunnen behoorlijk variëren door de maat en constructie.

Bij Creon kunnen ze u goed adviseren.

Over de auteur