Een boomhut op maat laten maken

boomhutbouwers

Een boomhut op maat laten maken? De boomhut is weer helemaal terug van weggeweest! Waar boomhutten voorheen vaak door vaders of zelfs kinderen provisorisch in elkaar werden gezet, zijn er tegenwoordig juist verschillende bedrijven waar je een boomhut op maat kunt laten maken.

boomhut op maat

Boomhutten

In eerste instantie zul je bij een boomhut al snel denken aan speelhuisje voor kinderen. Bijvoorbeeld een boomhut met glijbaan, waar kinderen in klimmen en klauteren. Maar de hedendaagse trend gaat verder dan dat. Boomhutten worden namelijk voor allerlei verschillende doeleinden gebouwd. Zo zijn er tegenwoordig aardig wat overnachting mogelijkheden in boomhutten, bijvoorbeeld bij campings of in vakantieparken. Boomhutten bij mensen in de tuin worden ook wel eens als gastenverblijf ingericht. Er zijn zelfs mensen die de boomhut als kantoorruimte inrichten. En waarom ook niet? Stel je eens voor om heerlijk tussen de takken in de natuur te zitten werken! Een boomhut spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Wil je een boomhut op maat dan is het belangrijk dat je durft te dromen en je fantasie weet te gebruiken.

Boomhut met glijbaan of…?

Ondanks dat we hierboven allerlei verschillende doeleinden voor boomhutten beschrijven, worden de meeste boomhutten toch gebouwd met het oog op kinderen. Een boomhut is een geweldige plek voor kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. De ene keer is de boomhut een piratenhol, waar piraten een schatkist vol diamanten bewaken. Een andere keer dient de hut als een toren waarin een klein prinsesje zit te wachten op een dappere ridder die haar komt redden. Daarnaast kunnen er ook allerlei speeltoestellen aan de boomhut gekoppeld worden, waardoor de boomhut een fijne plek om te spelen is. Laat je een boomhut op maat maken, dan zal de boomhutbouwer de verschillende mogelijkheden voorleggen. Denk bijvoorbeeld aan een boomhut met glijbaan, een klimrek, een schommel, een kabelbaan van de ene hut naar een andere. Je kunt het zo gek niet bedenken!

boomhut met glijbaan

De boomhut op maat

Een boomhut is vrijwel altijd een uniek product dat op maat wordt gemaakt. Natuurlijk zijn er wel bepaalde modellen die kunnen worden gehanteerd, maar dat neemt niet weg dat iedere tuin, iedere boom en iedere omgeving anders is. Daardoor is iedere boomhut uniek en een maatwerk oplossing.  Sommige mensen geven de voorkeur aan een strak design, met strak afgewerkte materialen. Andere mensen geven juist de voorkeur aan een speels natuurlijk uiterlijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke vormen en materialen. Ook leuk zijn boomhutten van sloophout in allerlei verschillende kleuren.  Voordat een boomhutbouwer zoals hamerenhark.nl aan de hut begint, zal hij dan ook altijd de locatie moeten bekijken en de mogelijkheden bekijken. Een ervaren boomhutbouwer weet mee te fantaseren met de opdrachtgever en de verschillende mogelijkheden voor te leggen.