Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning om volop in de weer met de inrichting? Vergeet dan zeker geen rekening te houden met de details. Details maken of breken je interieur. Zorgvuldig uitgekozen, prachtige details maken het geheel gewoon helemaal af. Een goed voorbeeld van een prachtig detail is de zwarte deurkruk. Een zwarte deurkruk geeft een mooie uitstraling en is de perfecte finishing touch voor je interieur. Zwarte deurkrukken zijn een goede keuze, want ze zijn trendy in elk interieur! Maar hoe kies je de juiste zwarte deurkruk?

Landelijk interieur

Een landelijk interieur staat voor liefde, warmte, gezelligheid en rust. Hou hier rekening mee als je van plan bent om je huis landelijk in te richten. Ook de deurkrukken die je zal kiezen kunnen dus het best over deze kenmerken beschikken. Bij een landelijk interieur zijn zwarte deurkrukken zeker een goede keuze. Zwart past namelijk goed bij de vintage details die je vaak tegenkomt in een landelijk interieur. Zwarte deurkrukken bestaan in verschillende uitvoeringen, hoe kies je er dan eentje die perfect past in een landelijk interieur? Er zijn een aantal dingen waar je het best rekening mee kan houden. Zo is de vorm van de deurkruk die je kiest ook erg belangrijk. Voor een landelijk interieur ga je geen strakke zwarte deurkruk nemen, maar eerder een mooi gebogen deurkruk of eentje met boogjes en/of siersels om het interieur nog meer gezelligheid te laten uitstralen. Ga voor de retro deurklinken met een ouderwets karakter. Bij landelijke interieurs wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, daarom is het dus geen slecht idee om ook de deurkruk in het hout te kiezen, ijzer heeft een killere uitstraling.

Modern interieur

Het modern interieur is ontzettend populair, en dat is ook niet voor niets. Moderne interieurs ogen strak, schoon en luxueus. Een modern interieur is eigenlijk een groot kunstwerk waar je dagelijks van kunt genieten. Ook als je van plan bent om deurkrukken te gaan kopen voor een modern interieur, moet je met een aantal dingen rekening houden. Zwart en wit zijn kleuren die je vaak terugvindt in een modern interieur. Zwarte deurkrukken zijn daarom ideaal om te gebruiken. Kies voor zwarte deurkrukken die strak zijn, zonder te veel extra’s. Kies dus geen deurkrukken met allerlei boogjes en andere tierlantijntjes, maar kies gewoon voor een duidelijk zichtbare strakke deurkruk met een perfect afgelijnde vorm. Goede materialen om te gebruiken voor een zwarte deurkruk in een modern interieur zijn: metaal, RVS, Inox.

Bron: Weijntjes

Over de auteur