De belangrijkste voordelen van rolgordijnen

Goede raamverduistering uitkiezen voor een woning is tegenwoordig niet meer de gemakkelijkste klus die er is. Er valt zoveel te kiezen op dit gebied, dat je soms maar moeilijk een keuze kunt maken uit de vele opties. Zeker als je perfectionistisch bent ingesteld en (terecht) hoge eisen stelt aan raamdecoratie, wordt het lastig kiezen. Goede opties zijn onder meer elektrische rolluiken, lamellen, luxaflex of enkele of duo rolgordijnen. Met name de laatste mogelijkheid, rolgordijnen, wint steeds meer aan populariteit. Kun je maar moeilijk kiezen hoe je jouw ramen wilt verduisteren, dan zijn rolgordijnen altijd een goede keuze. Dit type raambekleding heeft namelijk nogal wat pluspunten.

Een ideale balans tussen verduistering en privacy

Wat op maat gemaakte gordijnen van het type duo rolgordijn zo aantrekkelijk maakt, is de perfecte afstemming die je kunt creëren tussen enerzijds privacy en anderzijds zorgen dat er niet te veel zonlicht het huis binnenkomt. Duo rolgordijnen hebben namelijk twee stoflagen, die je afzonderlijk van elkaar kunt bedienen. Wil je volledige privacy, dan draai je beide stoflagen naar beneden. Wil je wel doorkijk, maar toch de felste zonnestralen tegenhouden? Dan kun je een van beide lagen naar beneden doen en de andere omhoog laten. Zo simpel en efficiënt werkt een duo rolgordijn!

Via rolgordijnen snel energie besparen

Rolgordijnen helpen ook om energie te besparen. Ze hebben namelijk een thermische isolerende werking. Door de (duo) rolgordijnen houd je aanzienlijk meer warmte binnen. Tegelijkertijd zorgen rolgordijnen ervoor dat je geen last meer hebt van tochtstromen via de ramen. Uiteindelijk ga je dat merken op de energierekening.

Het bevestigen van rolgordijnen is eenvoudig

Als je jouw rolgordijnen online op maat bestelt, krijg je ze snel geleverd en kun je ze ook eenvoudig zelf monteren. Met een goede schroevendraaier of accuschroefmachine heb je een rolgordijn zo opgehangen!

Rolgordijnen hebben een geluiddempend effect

Een van de mooie bijkomende voordelen van een rolgordijn is het dempende akoestische effect dat ze hebben. Heb je wel eens Spotify aanstaan? Dan helpen de rolgordijnen om het nodige geluid tegen te houden!

Het schoonhouden van rolgordijnen is gemakkelijk

Op luxaflex, maar ook op houten lamellen en plissé gordijnen, verzamelt zich snel een laag stof. Gelukkig heb je hier met rolgordijnen geen last van. Verder zijn rolgordijnen snel te reinigen met een droge doek!