Welke tegels zijn het leukst voor in de badkamer?

badkamer tegels

Is het tijd voor een opknapbeurt van de badkamer?

Iedereen komt wel eens op het punt dat hij of zij de badkamer inloopt en denkt: het wordt tijd voor een opknapbeurt. De douche opknappen is een klus die je op meerdere niveaus goed moet aanpakken. Zo doet een nieuw bad of nieuwe douchecabine al wonderen. Maar er is naast het vervangen van een badkuip of douchecabine meer nodig om de badkamer op te frissen en te moderniseren. Het badkamermeubilair moet vervangen worden, je pakt natuurlijk de verlichting aan en – last but not least – ook de badkamer opnieuw betegelen met modern en eigentijds tegelwerk is een prioriteit. Vooral qua tegels kan het lastig zijn om een keuze te maken. De keuze op het gebied van badkamertegels is namelijk enorm groot. Hieronder vind je tips en ideeën om, toegespitst op jouw smaak, de juiste keuze te maken voor tegels rond de douchecabine, op de vloer of op de wanden van jouw badkamer!

1. Keramische tegels: strak & modern
Keramische tegels zijn tegels die gemaakt zijn van een mix van klei, zand en andere natuurlijke materialen. Hét grote voordeel van keramiek is dat dit materiaal een strakke en eigentijdse uitstraling heeft en veel sfeer in de badkamer brengt. De tegels zijn hard en sterk, eenvoudig schoon te maken en vervormen nooit. Daarbij is pluspunt van dit type tegel dat keramiek in allerlei formaten, soorten en vormen verkrijgbaar is. ZO zijn er keramische splijttegels, maar ook terracotta-tegels, DHG-tegels, volkeramische tegels en faience-varianten beschikbaar. Keuze genoeg dus.

2. Mediterrane tegeltjes: warm & kleurig
Houd je van een exotische, warme en sfeervolle badkamer? Dan zijn de excentrieke en decoratieve Portugese of Marokkaanse tegelvarianten wellicht geschikt voor jou. Dit type tegels zorgt voor en zonnige, kleurige en mediterrane sfeer in de badkamer. typerend voor deze tegelsoort zijn de mozaïekpatronen, de wiskundige lijnen, driehoeken en patronen en de veelkleurigheid.

3. Traditionele witte muurtegels
Nog steeds populair zijn de traditionele, kleine witte muurtegeltjes. Eenvoudig omdat deze tegels voordelig zijn in de aanschaf en een tijdloze uitstraling hebben. Ga je voor voordelige tegels die in elke badkamer tot hun recht komen, dan is dit type tegelwerk ideaal voor jou!

4. Of toch geen tegels?
Natuurlijk kun je ook gaan voor een badkamerwand zonder tegels. Door de badkamer te stucen, ontstaat er een strak en gladde wand in de dor jouw gewenste kleuren. Het grootste voordeel van stucwerk in de badkamer is het feit dat dit gemakkelijk schoon en hygiënisch te houden is. Overweeg daarom ook stucwerk in de badkamer.