Is het tijd voor een update van je badkamer? Dit is natuurlijk al snel een dure, en ingrijpende klus. Dit hoeft echter niet zo te zijn als je veel zelf doet en niet compleet gaat verbouwen, maar kiest voor enkele slimme aanpassingen. Zo kan een oude toiletpot vervangen worden door een hangtoilet al een groot verschil maken. Benieuwd naar andere tips om je badkamer naar deze tijd te trekken? Hieronder enkele tips en adviezen om jouw badkamer voordelig, snel en relatief eenvoudig een makeover te geven.

Tegels bepalen de uitstraling

Tegels beslaan vaak een groot oppervlak in de badkamer. Vaak zijn het ook de tegels die die badkamer een ouderwetse sfeer geven. Met leuke tegels op de muren en vloer kun je jouw badkamer echter snel veranderen in een moderne ruimte. Fraaie tegels zijn er in allerlei soorten, modellen, kleuren en maten. Vooral grote vloer- en muurtegels zijn tegenwoordig populair. Hiermee kun je de badkamer een eigentijdse, strakke uitstraling geven. Houdt je meer van een klassiek of romantisch geheel? Dan zijn kleinere tegeltjes een optie. Pas daar echter wel mee op, want die kunnen de badkamer juist weer een oubollige uitstraling geven.

De toilet pot

Een grote aanpassing in de uitstraling van je badkamer is het moderniseren van de wc. Oude toiletpotten hebben vaak een traditionele stortbak, die veel plaats inneemt en erg gedateerd eruit ziet. Tegenwoordig zijn zwevende toiletten een goed alternatief, ook in financieel opzicht. Kies je voor dit type toilet, dan krijgt jouw badkamer meteen een frissere, fijnere uitstraling! 

Een nieuwe douchekop installeren

Een modernere douchekop, doet wonderen voor de uitstraling van je badkamer. Met name een regendouche is een goede optie om je badkamer te moderniseren. Dit type douchekop zorgt voor een brede waterstraal en optimaal comfort tijdens het douchen. Wil je dus luxueuzer en comfortabeler douchen? Schaf dan een regendouche aan! De eerste weken zal het voelen alsof je in een hotel logeert!

Pak de verlichting aan

Tegenwoordig kun je met waterdichte led-verlichting een enorme invloed hebben op de sfeer in je badkamer. Led-strips langs het badkamermeubilair, rond de douchecabine of waterdichte led-spotjes in bad monteren heeft een superieur effect op de sfeerbeleving. Houd je van een moderne en eigentijdse look, kies dan voor kleuren als lichtgeel, blauw of wit. Met rood en roze creëer je eenvoudig een warme en romantische ruimte. Aan te raden is om inspiratie op te doen op internet en voorbeelden van stijlvol verlichte badkamers te zoeken, omdat het vaak moeilijk is een duidelijk beeld van LED kleurgebruik in je hoofd te krijgen.. Succes en geniet van je nieuwe badkamer!

Over de auteur