Zo geef je je badkamer een luxe uitstraling

luxe uitstraling badkamer

De badkamer is naast het toilet vaak de kleinste ruimte in huis. Het is dan ook erg makkelijk om deze badkamer veel te vol te doen lijken, waardoor het er onrustig is en totaal niet ontspannend. Uiteraard wil je in de badkamer juist wel een relaxte sfeer creëren, waar je na een lange dag werken kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Omdat de ruimte vaak niet groot is, is het van de andere kant ook weer heel makkelijk om hier juist wel een fijne sfeer neer te zetten en kan dit vaak door kleine aanpassingen. Zo kan de uitstraling van de douchemengkraan al een groot verschil maken. Met onderstaande slimme tips kun je je badkamer omtoveren tot een ware oase van luxe! 

Heb je er de ruimte voor, kies dan voor een vrijstaand bad

Een vrijstaand bad is het toppunt van luxe, dus als je de ruimte hebt, kies hier dan voor. Uiteraard moet je wel zorgen dat er genoeg ruimte is om er omheen te lopen en voor de andere meubels in de badkamer. Houd je hier geen rekening mee, dan zorgt zo’n vrijstaand bad juist voor het tegenovergestelde van die luxe uitstraling. Wil je het helemaal luxe hebben? Zorg dan voor een groot raam, zodat je vanuit dat vrijstaande bad een mooi uitzicht hebt. Daarnaast zorgt veel daglicht ook voor een luxe uitstraling.

Een inloopdouche

Heb je niet de ruimte voor een vrijstaand bad? Heel begrijpelijk, de meesten van ons hebben dat niet. Wat echter wel voor velen mogelijk is, is een heerlijke inloopdouche. Niet alleen straalt een inloopdouche ook luxe uit, maar is deze ook nog eens erg makkelijk te onderhouden. Hang in die inloopdouche een dubbele regendouche en je waant je alsnog in een luxe spa.

Gebruik ruwe, natuurlijke materialen

Iets anders wat een unieke luxe uitstraling geeft aan je badkamer, is het gebruik van ruwe materialen zoals bakstenen of andere typen steen. Ze geven niet alleen een natuurlijke uitstraling, het is ook nog eens een perfect alternatief voor keramische badkamertegels. Zorg er wel voor dat niet elke badkamer muur wordt bekleed bakstenen, om zo de rust te kunnen behouden.

Gebruik grote tegels in jouw luxe badkamer

Jarenlang was de trend in badkamers het gebruik van kleine tegels. Fout! Kies voor grote tegels als je een luxe uitstraling wil, hierdoor lijkt jouw badkamer namelijk stukken groter. Als je daarnaast kiest voor dezelfde kleur voeg als de tegel wordt deze optische illusie nog beter, tevens lijken zo de tegels in elkaar over te vloeien. Vervang daarom de kleine tegels door grote en merk direct het verschil in jouw droombadkamer.