De beste manieren om een verbouwing te financieren

lening verbouwing

Thuiswerken, het is een term die het afgelopen jaar erg vaak voorbij kwam. Uiteraard vraagt dit thuiswerken nogal iets van ons. We moeten een behoorlijk deel van ons leven anders inrichten en daarnaast is er de behoefte om thuis een werkplek te creëren. Niet iedereen heeft die mogelijkheid en dus wordt er op het moment veel gekeken naar de mogelijkheden van een verbouwing. Uiteraard moet hier de ruimte voor zijn en het moet soms goedgekeurd worden door de gemeente waar je woont. Daarnaast moeten veel mensen geld lenen voor zo’n verbouwing zoals een bnp lening. Wat zijn echter nog andere manieren om een verbouwing te financieren?

Veel uitgaven bij een verbouwing

Een verbouwing kost al gauw veel geld. Er moet allerlei materiaal aangeschaft worden, zoals stenen, isolatiemateriaal, ramen, kozijnen, etc. Als de verbouwing dan klaar is, dan moet die nieuwe ruimte, of verbeterde ruimte, ook nog ingericht worden. Je moet dan op zoek naar een vloer, naar gordijnen of andere raamdecoratie, misschien moet de afwerking zelfs wel door een professional gedaan worden, wat behoorlijk veel extra kosten met zich meebrengt. Hieronder enkele oplossingen om aan geld te komen voor een dergelijke grote verbouwing. 

Huidige hypotheek verhogen

Een manier om een verbouwing te financieren is door de overwaarde van je huis op te nemen en de huidige hypotheek te verhogen. Je profiteert dan van de lage hypotheekrente van dit moment. Door de hoge huizenprijs hebben huizenbezitters meer ruimte om op deze manier een verbouwing te financieren. Bij het verhogen van de hypotheek moet je echter wel rekening houden met de financieringskosten. Deze kunnen gelukkig wel in de hypotheek worden opgenomen. Een verbouwing financieren met de hypotheek is echter alleen interessant wanneer het bedrag minimaal 25.000 euro bedraagt.

Een lening afsluiten

Geld lenen blijft natuurlijk een grote stap en dat is heel logisch. Het is spannend om een lening aan te gaan die je uiteindelijk ook weer moet afbetalen. Een lening zorgt er echter voor dat je ‘extra’ geld hebt voor je verbouwing en dat je niet jaren hoeft te sparen hiervoor. Als je je goed laat informeren en je financiële situatie realistisch bekijkt, hoeft een lening echter niet eng te zijn. 

Spaargeld

De goedkoopste manier om aan geld te komen is zelf sparen. De ene persoon kan dit wat beter dan de andere, en de één heeft hier ook wat meer ruimte voor, maar in principe moet iedereen met een vast inkomen wat geld apart kunnen leggen. Misschien niet elke maand, maar als je bijvoorbeeld een keer iets verkoopt, zet dat geld dan opzij. Misschien krijg je geld terug van de belastingdienst, zet dit dan ook opzij. Dertiende maand uitbetaald gekregen? Direct opzij zetten in een spaarpotje!