Zo kies je het meest geschikte vloerkleed

Een degelijk vloerkleed is zonder enige twijfel een aanwinst voor elke woning, maar juist het goede model kiezen is niet altijd eenvoudig. Als je de vloer van je woonst een extra dimensie wil geven, dan is het echter de moeite waard het beste model te zoeken!

Hoe kies je het beste vloerkleed?

Een goed vloerkleed kiezen voor jouw situatie gaat zoveel eenvoudiger als je op een aantal handige tips kan steunen. Het onderstaande overzicht geeft die, zodat je binnen de kortste keren een prachtig vloerkleed in je woning hebt!

1. Formaat is alles

Het belang van het juiste formaat vloerkleed mag niet onderschat worden. Een klein vloerkleed doet de ruimte er groter uitzien en is dan ook vooral handig bij een kleinere woning. Een groot vloerkleed is ideaal als je de kamer gezelliger wil doen ogen!

2. Let op de vorm

Daarbij speelt ook de vorm van het vloerkleed een rol bij het creëren van een gezellige ruimte. Ronde vloerkleden geven de woning een zachtere, huiselijke look – één die vooral bij landelijke en klassieke woningen voorkomt. Is je inrichting modern of industrieel, dan ben je over het algemeen beter af met een vierkant model!

3. Het materiaal van het tapijt

Vervolgens is het de moeite waard om te letten op het materiaal waaruit het vloerkleed bestaat. Een kunststof model gaat erg lang mee, oogt moderner en is eenvoudig te onderhouden. Kies je voor natuurlijke materialen of textiel, dan ziet de ruimte er meteen veel gezelliger en warmer uit maar je hebt er wel meer onderhoud aan!

4. De prijs van het vloerkleed

Als laatste is het belangrijk dat je rekening houdt met de prijs voor het vloerkleed. Er zijn voor elk budget talloze mogelijkheden en precies het goede model kiezen voor jouw budget is zeker van belang als je er het beste uit wil halen. Niet alleen het materiaal, maar ook het formaat van het vloerkleed en de mate van afwerking bepalen de prijs die je ervoor betaalt!

Een prachtig vloerkleed voor een prachtige woning

Iedereen die de look en feel van de woning een niveau hoger wil tillen, kan baten bij een prachtig vloerkleed. Van ronde vloerkleden uit kunststof tot vierkante tapijten met een klassieke look, de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig!